Češi v zahraničí: Trefili se Lüftner i Kliment. Zazářil Pavlenka

V Dánsku se střelecky prosadili oba čeští zástupci Jan Kliment a Michael Lüftner. Premiéru ve druhé anglické lize má za sebou obránce Tomáš Egert a v zámořské Major League Soccer debutoval také záložník Bořek Dočkal. Mnoho pochval za svůj výkon si vysloužil i brankář bundesligových Brém Jiří Pavlenka.

Češi v zahraničí: Skórovali Kozák, Mareš i Pekhart, Čech chytil penaltu a slavil milník

Českým fotbalistům se víkendové zápasy v zahraničních soutěžích povedly. Nejvíc asi zazářil brankář anglického Arsenalu Petr Čech, který vychytal 200. čisté konto v Premier League a navíc se v zápase s Watfordem blýskl chycenou penaltou. Vedlo se i útočníkům. Tomáš Pekhart skóroval v Izraeli podruhé za sebou a prosadili se i další...

Češi v zahraničí: Čech chyboval, pak se omlouval. Pekhart dal kuriózní gól

Čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích neprožili dvakrát povedený víkend. Třeba Petr Čech dál musí čekat na jubilejní 200. nulu v Premier League poté, co chyboval v Brightonu. Na sociální síti pak nešetřil sebekritikou. Zajímavou zkušenost má za sebou útočník Piastu Gliwice Michal Papadopulos. Zápas jeho klubu se Zabrze se totiž nedohrál kvůli fanouškům.

Češi v zahraničí: Schick se vrátil do základu, Pospíšil se zase trefil a vede polskou ligu!

Patrik Schick se vrátil do základní sestavy AS Řím, ale proti AC Milán se svým týmem neuspěl. Lukáš Mareček si ve druhém utkání za Lokeren připsal asistenci. Potřetí za sebou se střelecky prosadil Martin Pospíšil z polského Bialystoku a se svým mužstvem poskočil do čela tabulky.

Češi v zahraničí: Vydra vede tabulku střelců, Koubek dostal úžasný gól

Petr Čech i dál čeká na jubilejní 200. nulu v Premier League. V Anglii zazářil také Matěj Vydra, který kraluje střelcům Championship. Tomáš Koubek dostal ve Francii úžasný gól. A co ostatní Češi v zahraničí?

Simič označil debut v reprezentaci za největší moment kariéry

Stoper Stefan Simič označil debut v reprezentaci v přípravném utkání v Kataru za největší moment dosavadní kariéry. Dvaadvacetiletý hráč s bosenskými kořeny si první start za národní A-tým mohl vychutnat o to víc, že přispěl k čistému kontu při výhře 1:0 a k triumfu českého celku na miniturnaji tří zemí v Dauhá.

Simič se rozhodl reprezentovat Česko, ještě včera odmítl Bosnu

Hned tři balkánské země v posledních době usilovaly o to, aby za ně hrál fotbalista Stefan Simič. Dvaadvacetiletý stoper se ale nakonec rozhodl reprezentovat Českou republiku, za kterou nastupoval ve všech mládežnických výběrech. Ještě včera odmítl další nabídku zástupců Bosny a Hercegoviny a po poledni dorazil na svůj první sraz národního A-týmu do Prahy.

Zraněné Řezníka se Zmrhalem nahradil Falta s Coufalem

Z české reprezentace před přípravnými zápasy s Islandem a Katarem na turnaji v Dauhá vypadli Bořek Dočkal, Matěj Vydra a po dnešním tréninku také Radim Řezník s Jaromírem Zmrhalem. Do nominace naopak trenér Karel Jarolím doplnil hned osm nových jmen.

Simič do Slavie nepůjde, z AC Milán bude hostovat v Crotone

Obránce Stefan Simič fotbalisty Slavie Praha neposílí. Dvaadvacetiletý český stoper těsně před koncem letního přestupového termínu zamířil do italského Crotone, kde bude rok hostovat z AC Milán. Součástí dohody je podle klubového webu i následná opce.

Slavia údajně usiluje o stopera Simiče a kata Sparty Boakyeho

Slavii by podle serveru iSport.cz mohli posílit obránce Stefan Simič z AC Milán a útočník Richmond Boakye z Crvené Zvezdy Bělehrad. Český obránce by měl nejspíš přijít na hostování, za ghanského reprezentanta pak pražský celek nabízí 70 milionů korun.

Já, sportovec. Do Česka bych se teď bál vrátit, říká Simič

V sedmnácti odešel do Janova, pak ho koupil AC Milán. Naposledy hostoval v belgické Jupiler Pro League a v Česku na sebe upozornil na mistrovství Evropy hráčů do 21 let. O sportu jako takovém, mladých lidech či českém přístupu k autoritám hovořil dvaadvacetiletý stoper Stefan Simič v rozhovoru pro Eurofotbal...

Úvodní prohra s Němci ovlivnila vše, litoval po vyřazení Simič

I když čeští fotbalisté do 21 let ztratili na evropském šampionátu v Polsku naději na postup až po závěrečném sobotním zápase skupiny a prohře 2:4 s Dánskem, podle stopera Stefana Simiče rozhodla o jejich neúčasti v semifinále hned úvodní porážka 0:2 s Německem. Navzdory vyřazení zůstanou obránci AC Milán z turnaje jen ty nejlepší vzpomínky.

Simič si odnesl z duelu s Italy zranění, Petagna mu šlápl na nohu

Obránce Stefana Simiče zklamalo, že si většina Italů po prohře 1:3 na mistrovství Evropy jednadvacítek nepodala s českými hráči ruku. Dvaadvacetiletý stoper, který patří AC Milán, si odnesl ze soubojů se svým známým, útočníkem Andreou Petagnou, bolestivé poranění palce, ale na závěrečný zápas skupiny s Dánskem by měl být v pořádku.

Simič se těší na italské kamarády, škádlí se i s Donnarummou

Obránce české jednadvacítky Stefan Simič patří slavnému AC Milán, takže pro něj bude středeční zápas českého týmu na mistrovství Evropy v Polsku proti Itálii výjimečný. Dvaadvacetiletý stoper má v soupeřově celku hned čtyři kamarády, s nimiž se i během šampionátu popichuje. Patří mezi ně také zřejmě největší brankářský talent na světě Gianluigi Donnarumma.

Simič litoval, že Češi dali Němcům prostor, ale dál věří v postup

Obránce Stefan Simič litoval, že česká jednadvacítka v prvním utkání na evropském šampionátu v Polsku proti Němcům nevydržela hrát tak jako v úvodní čtvrthodině. "Lvíčata" podlehla v Tychách favoritovi na zlato 0:2, ale dvaadvacetiletý stoper dál věří v postup ze skupiny.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele