Cenu pro nejlepšího mladého hráče světa získal Renato Sanches

Italský deník Tuttosportt dnes zveřejnil jméno nejlepšího fotbalisty světa do 21 let, který tak získá prestižní cenu Golden Boy za rok 2016. Vítězem ankety se se stal devatenáctiletý Renato Sanches z Bayernu Mnichov, který v létě s Portugalskem vyhrál mistrovství Evropy.

Nejlepším mladým hráčem Eura se stal Renato Sanches

Krátce poté, co mohl nad hlavu zvednout trofej pro mistra Evropy, získal další velké ocenění devatenáctiletý Renato Sanches. Pozorovatelé UEFA, které vedl technický ředitel Ioan Lupescu a mezi něž patřil i Sir Alex Ferguson či legenda Bordeaux Alain Giresse, ho totiž zvolili jako nejlepšího mladého hráče turnaje.

Ohlasy aktérů finále mistrovství Evropy

Portugalsko po svém premiérovém triumfu na evropském šampionátu vysílá do světa svou nabitou energii, zatímco Francie po překvapivém selhání na domácím turnaji smutní. Ač odehrál pouhých pětadvacet minut, jde z výroků vítězů znát, jak moc byl Cristiano Ronaldo důležitý i mimo hrací plochu samotného finále, naopak André-Pierre Gignac nese po své zmařené šanci v závěru řádné doby břímě neúspěchu.

Portugalská média zpochybnila Sanchesův věk

Neobvyklý problém řeší před semifinále mistrovství Evropy záložník Renato Sanches. Portugalská média totiž před středečním zápasem s Walesem v Lyonu zpochybnila věk osmnáctiletého reprezentanta a nedávné posily Bayernu Mnichov.

Nejlepší chvíle pro můj první gól, radoval se portugalský objev

Portugalští reprezentanti oslavují po čtvrtfinálovém zápase evropského šampionátu s Polskem a postupu novou vycházející hvězdu. Teprve osmnáctiletý záložník Renato Sanches poprvé nastoupil v základní sestavě reprezentačního A-týmu a za šanci se odvděčil premiérovou brankou, kterou zařídil vyrovnání a remízu 1:1 v normální hrací době...

Renato Sanches nakonec do Německa, získal ho Bayern

Bayern Mnichov pracuje na složení kádru pro příští sezonu, zpět do Bavorska má namířeno obránce Borussie Dortmund Mats Hummels a pokud bude jeho transfer dotažen, sejde se v jedné kabině s Renatem Sanchesem. Ten do Německa míří z lisabonské Benfiky...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele