Ďuriš: Titul a nejlepší střelec, to by byla třešnička na dortu

Útočník Michal Ďuriš na přelomu podzimní a jarní části sezony v pěti kolech neskóroval, ale zdá se, že trápení v koncovce nyní konečně prolomil. V minulém ligovém kole proti Příbrami se trefil jednou a včera dvěma góly zařídil fotbalistům Plzně výhru 2:0 nad Bohemians 1905. Slovenský hráč vstřelil v tomto ročníku 14 branek.

Barceloně penalty také nejdou, brání se Ďuriš po zahozené penaltě

Ačkoli fotbalisté Plzně ve 20. ligovém kole jasně porazili Příbram 4:0, musí řešit jednu nepříjemnost. Znovu totiž zahodili pokutový kop, což se jim stalo počtvrté ze sedmi pokusů v této sezoně. Tentokráte už podruhé neuspěl útočník Michal Ďuriš, který se mohl osamostatnit v čele tabulky střelců.

Ďuriš se v Mladé Boleslavi rozehrával, teď ji sestřelil gólem

V minulé sezoně hostoval Michal Ďuriš v Mladé Boleslavi, nyní už znovu jako fotbalista Plzně jediným gólem rozhodl o tom, že Mladá Boleslav na západě Čech prohrála 0:1. Pro slovenského útočníka to byl už jedenáctý zásah v sezoně a vede tak tabulku střelců první ligy.

Šlágr Plzně s Boleslaví bude i soubojem dvou nejlepších střelců

Sobotní šlágr 14. kola ligy mezi Plzní a Mladou Boleslaví nebude jen duelem druhého s třetím týmem tabulky, ale také soubojem dvou nejlepších střelců soutěže. Domácí Michal Ďuriš i hostující Lukáš Magera nastříleli deset gólů a pro útočníka Viktorie bude zápas o to prestižnější, že v týmu soupeře v minulé sezoně hostoval.

Ďuriš: Po dvou prohrách je pro nás Sparta ideálním soupeřem

Plzeňští hráči podle slovenského útočníka Michala Ďuriše po dvou soutěžních prohrách za sebou paradoxně berou pražskou Sparta jako ideálního soupeře. Právě nedělní šlágr 12. ligového kola prý může být pro Viktorii výborným odrazovým můstkem.

Hráčem září se stal Ďuriš, mezi trenéry vyhrál Uhrin

Nejlepším hráčem měsíce v první lize za září byl zvolen Michal Ďuriš. Plzeňský útočník v anketě Ligové fotbalové asociace dostal přednost před Jakubem Řezníčkem a Alešem Čermákem. Mezi trenéry zvítězil kouč Slavie Dušan Uhrin mladší. Oba vyhráli anketu, ve které rozhodují hlasy fanoušků, poprvé.

Čermák, Ďuriš a Řezníček kandidují na fotbalistu měsíce

Na cenu pro nejlepšího fotbalistu první ligy za měsíc září kandidují záložník Aleš Čermák z Mladé Boleslavi a útočníci Michal Ďuriš z Plzně a Jakub Řezníček z Brna. Mezi trenéry se o ocenění v anketě Ligové fotbalové asociace ucházejí kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím, plzeňský Karel Krejčí a Dušan Uhrin mladší ze Slavie.

Ďuriš přiznal, že Plzeň se v Ďolíčku až do konce bála o výhru

Plzeňský útočník Michal Ďuriš rozhodl o výhře 1:0 na hřišti Bohemians 1905 a pomohl natáhnout vítěznou sérii Viktorie. Slovenský fotbalista však přiznal, že vstřelený gól paradoxně nakopl víc pražský tým a obhájce titulu se v Ďolíčku až do konce bál o vítězství.

Plzeňští jsou s losem spokojeni, vidí reálnou šanci na postup

Hráči Plzně jsou s losem Evropské ligy poměrně spokojeni. Úřadující ligoví šampioni považují základní skupinu se španělským Villarrealem, Rapidem Vídeň a Dinamem Minsk za velmi vyrovnanou, ale věří, že mají reálnou šanci bojovat o postup.

Ďuriš: Rozhodnul první gól, který s Vojvodinou trochu zamával

Slovenský útočník Plzně Michal Ďuriš si myslí, že v odvetě play off Evropské ligy na půdě Vojvodiny bylo klíčové přečkání úvodního náporu domácích a vstřelení vedoucí branky. Český šampion, který doma vyhrál 3:0, pak podle autora druhého gólu už zápas v Novém Sadu kontroloval a v klidu si došel za postupem do skupiny.

Ďuriš: Věřil jsem, že ten gól musíme dát, že už to není normální

Michal Ďuriš strávil minulou sezonu na hostování v Mladé Boleslavi, v létě se ale vrátil do Plzně a po pěti kolech je s třemi brankami nečekaně jejím nejlepším ligovým střelcem. Sedmadvacetiletý útočník dnes jako střídající hráč góly v 86. a 91. minutě rozhodl o vítězství 2:0 nad Olomoucí, jímž Viktoria ukončila sérii tří kol bez plného bodového zisku.

Plzeň prodloužila smlouvy s Holendou a Ďurišem

Vedení Plzně ve svých plánech nadále počítá s útočníky Michalem Ďurišem a Janem Holendou, s nimiž dnes prodloužilo smlouvy. Zatímco Holenda se upsal Viktorii do léta 2017, slovenský reprezentant Ďuriš ještě o rok déle.

Ďuriše žluté karty nezmátly, věděl, že v Lyonu může nastoupit

V Mladé Boleslavi chvíli panovaly zmatky ohledně čtvrtečního startu Michala Ďuriše v Lyonu, protože slovenský útočník před odvetou 3. předkola nasbíral dvě žluté karty. Sám Ďuriš však byl přesvědčený, že se v pohárech zastavuje činnost až za tři napomínání, což posléze potvrdila také UEFA.

Plzeň získala z Mladé Boleslavi Chramostu výměnou za Ďuriše

Plzeň posílí útočník Jan Chramosta z Mladé Boleslavi, do vicemistrovského týmu přichází na roční hostování s opcí. Za stejných podmínek míří opačným směrem Michal Ďuriš. Plzeň o Chramostu usilovala delší dobu, Ďuriš západočeský klub opouští po čtyřech letech.

Ďuriš si připomněl gól proti AC Milán, jako hrdina se necítí

Zdá se, že plzeňský Michal Ďuriš má v Lize mistrů patent na to přijít na trávník jako střídající hráč a vstřelit gól v posledních sekundách zápasu. Předloni svými trefami v nastavení zajistil výhru nad Kodaní a remízu s AC Milán, proti Mariboru zase brankou na 3:1 přiblížil Viktorii postup do hlavní fáze.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele