Doležal by před pár týdny považoval reprezentaci za vtip

Ještě v druhé polovině října laboroval Martin Doležal se zraněním a bral by za vtip, že se o necelé tři týdny později poprvé v životě podívá do národního týmu. Po zotavení zasáhl jablonecký útočník do pěti soutěžních zápasů, a protože si udržel formu z úvodu podzimu, vysloužil si od trenéra Jaroslava Šilhavého premiérovou pozvánku do reprezentace. V 28 letech je jedním z nejstarších nováčků v historii českého týmu.

Šilhavý doplnil reprezentaci o pět hráčů, vypadli Kopic a Zmrhal

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý dodatečně povolal k přípravnému zápasu v Polsku a závěrečnému utkání Ligy národů se Slovenskem šestici hráčů. Tým doplnili útočník Martin Doležal, který je v národním týmu nováčkem, obránci Patrizio Stronati s Danielem Pudilem a záložníci Martin Frýdek, Jiří Skalák a Ladislav Krejčí. Kvůli zranění naopak vypadli z nominace křídelní hráči Jan Kopic s Jaromírem Zmrhalem.

Doležal si oddychl, že po zranění ještě stihne Evropskou ligu

Jablonecký útočník Martin Doležal si oddychl, že svalové zranění, které utrpěl v průběhu zářijového úvodního utkání ve skupině Evropské ligy v Rennes, doléčil rychleji, než se původně předpokládalo. Přišel tak jen o dva pohárové duely a na čtvrteční zápas 4. kola v Astaně už je připravený. Věří minimálně v remízu.

Doležal oslavil návrat do sestavy gólem a drtivou výhrou

Jablonecký útočník Martin Doležal doléčil svalové zranění a na hřišti Dukly poprvé od září nastoupil v základní sestavě. Pro osmadvacetiletého fotbalistu šlo o velmi povedený návrat, protože v zápase 14. ligového kola přispěl gólem k drtivému vítězství Severočechů 6:2. Připustil však, že měl dost šancí na hattrick.

Doležal na hattrick opět nedosáhl, místo střely přihrál

Martin Doležal pošesté v kariéře vstřelil v jednom ligovém utkání dvě branky, ale ani tentokrát se premiérového hattricku v nejvyšší soutěži nedočkal. Osmadvacetiletý útočník v předposlední minutě dnešního duelu 6. kola proti Olomouci postupoval do brejku, místo zakončení však ukázal týmového ducha a spoluhráč Michal Trávník po jeho přihrávce upravil na 3:0.

Doležal strávil noc v porodnici a bez spánku rozhodl zápas

Heroický výkon předvedl jablonecký útočník Martin Doležal, když strávil noc u porodu syna Adama a v podstatě bez spánku následně nastoupil do ligového utkání s Karvinou. A svým gólem nakonec rozhodl o důležité výhře Severočechů 2:1.

Specialista na Liberec Doležal si nebyl vědom, že je v ofsajdu

Martin Doležal potvrdil, že se mu v podještědském derby tradičně střelecky daří. Před necelými čtyřmi lety jediným gólem rozhodl o historicky první ligové výhře Jablonce v Liberci, další rok se proti rivalovi trefil v domácím poháru a dnes nasměroval svůj tým úvodní brankou k domácímu vítězství nad sousedním rivalem 2:0. Nebyl si vědom, že jeho povedené hlavičce předcházel těsný ofsajd.

Útočník Doležal se upsal Jablonci do léta 2019

Jablonecký útočník Martin Doležal prodloužil s klubem smlouvu do června 2019. Šestadvacetiletý fotbalista působí v severočeském celku tři roky a dosavadní kontrakt měl do letošního léta. Jablonec o podpisu nové smlouvy informoval na twitteru.

Doležal už potřetí musel strávit prohru ve finále poháru

Jablonecký Martin Doležal už potřetí v kariéře musel strávit porážku ve finále domácího poháru. Dnešní prohra 0:2 s Mladou Boleslaví ho mrzela o to víc, že severočeský celek nebyl horší než soupeř a navíc nezdarem ztratil šanci kvalifikovat se do předkola Evropské ligy.

Doležal i podruhé ve finále poháru prohrál na penalty

Jablonecký útočník Martin Doležal měl podruhé v kariéře šanci získat Pohár FAČR a podruhé z toho byla finálová prohra na penalty. Zatímco v roce 2011 to jako hráč Olomouce přímo na hřišti ovlivnit nemohl, tentokrát ho to mrzí o to více, že v penaltovém rozstřelu s Libercem selhal.

Olomoučtí fanoušci přijeli za "zrádcem" Doležalem i na Slovácko

Útočníka Martina Doležala po přestupu z Olomouce do Jablonce dál stíhá nelibost olomouckých fanoušků. Ti se na jeho jabloneckou ligovou premiéru dnes přijeli podívat do nedalekého Uherského Hradiště a v hledišti rozvinuli transparent se slovem "zrádce" a dvěma čísly.

Doležal přestoupil z Olomouce do Jablonce už nyní

Martin Doležal přestoupil z Olomouce do Jablonce už nyní a ne až po konci sezony, kdy mu měla na Hané vypršet smlouva. Po dohodě obou klubů podepsal na severu Čech kontrakt do 30. června 2017 a ve středu se v novém působišti zapojí do tréninku. ČTK o tom informoval sportovní ředitel jabloneckého celku Petr Flodrman.

Doležal by měl po sezoně odejít z Olomouce do Jablonce

Útočník Martin Doležal by měl po skončení sezony zamířit z Olomouce do Jablonce. Informaci přinesl Olomoucký deník s tím, že Sigma o svého nejlepšího podzimního střelce přijde, i když má Doležal na Hané údajně podepsaný kontrakt až do roku 2017.

Doležal: Cítím životní formu, ale moje góly moc nepomáhají

Svým sedmým gólem vyrovnal v utkání proti Spartě fotbalista Olomouce Martin Doležal už po necelé polovině sezony své dosavadní střelecké maximum z minulého ročníku. Jen jedinkrát však jeho zásahy přinesly Sigmě výhru: dvěma trefami přispěl k výhře 4:3 nad Jihlavou a de facto tak tehdy uchránil před odvoláním kouče Martina Kotůlka.

Útočník Doležal prodloužil v Olomouci smlouvu do roku 2017

Útočník Martin Doležal prodloužil kontrakt v Olomouci. Třiadvacetiletý fotbalista tak bude ode dneška na Hané smluvně vázán do 30. června 2017. Sigma o tom informovala na svém oficiálním facebookovém účtu a webu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele