Držíme klíč k postupu, řekl po výhře nad Slovanem Vácha

Pražská Sparta je podle záložníka Lukáše Váchy po včerejší výhře 4:0 nad Slovanem Bratislava krůček od postupu do play off Evropské ligy. Místo ve vyřazovací části si může zajistit už za tři týdny v domácím zápase s Neapolí.

Vácha už je fit a podruhé zavítá s fotbalem do Kazachstánu

V neděli se záložník Sparty Lukáš Vácha bál, aby neměl zlomenou nohu, včera už ale odcestoval s reprezentací k zápasům evropské kvalifikace do Turecka a Kazachstánu a je připraven nastoupit. V Kazachstánu si oživí vzpomínky na dva roky starý zápas předkola Ligy mistrů proti Karagandě ještě v barvách Liberce.

Reprezentanti se sešli před kvalifikací, Bičíka nahradil Pavlenka

Česká reprezentace se před polednem sešla v Praze před dalšími dvěma zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Turecku a Kazachstánu. Z nominace vypadla zraněná brankářská trojka David Bičík, místo něhož trenér Pavel Vrba premiérově povolal ostravského mladíka Jiřího Pavlenku.

Vácha oslavil návrat do sestavy Sparty výstavním gólem

Lepší návrat do základní sestavy si záložník Lukáš Vácha, který v pohárech za Spartu nehrál od vyloučení v předkole Ligy mistrů v Malmö, těžko mohl představit. Pětadvacetiletý fotbalista se dnes na Letné výstavní brankou pod břevno podílel na důležité výhře 3:1 nad Young Boys Bern.

Vrba dodatečně nominoval do reprezentace sparťana Váchu

Trenér české reprezentace Pavel Vrba dodatečně povolal na nadcházející zápasy se Spojenými státy americkými a s Nizozemskem sparťanského záložníka Lukáše Váchu. Pětadvacetiletý středopolař zaplnil poslední volné místo ve třiadvacetičlenné nominaci.

Váchovi při reprezentačním debutu pomohla i přítomnost sparťanů

Záložník Lukáš Vácha byl před svým premiérovým reprezentačním startem mírně nervózní. V přípravném utkání ve Finsku (2:2) mu však na hřišti pomohla přítomnost pěti sparťanských spoluhráčů v základní sestavě. Pětadvacetiletý fotbalista se cítil dobře a věří, že v mužstvu Pavla Vrby bude fungovat ta správná chemie.

První pozvánka do reprezentace Váchu s Kadeřábkem potěšila

Před deseti dny získali záložník Lukáš Vácha s obráncem Pavlem Kadeřábkem se Spartou mistrovský titul a teď mají další důvod k oslavě. Trenér Pavel Vrba je totiž oba poprvé povolal do české reprezentace.

Vyvedlo nás to z tempa, řekl o řádění fanoušků Sparty Vácha

Sparťané chtěli v Teplicích oslavit mistrovský titul, místo toho ale na Stínadlech prohráli 1:3 a navíc museli řešit chování chuligánů na tribunách. Kvůli příznivcům letenského celku byl totiž sobotní zápas pro vulgární skandování na deset minut přerušen a v závěru dokonce předčasně ukončen.

Lavička s Váchou můžou slavit proti "svému" Liberci

Oba už mají na kontě jeden český titul, oba ho navíc shodně získali s Libercem. A právě v sobotním zápase se severočeským celkem můžou trenér Sparty Vítězslav Lavička a letenský záložník Lukáš Vácha oslavit druhý triumf v nejvyšší soutěži.

Vaclík před šlágrem s Plzní: Osm je víc než pět, nebo dva

Oba mají podíl na tom, že Sparta dosud v lize dostala jen dvanáct branek a může se pyšnit nejpevnější obranou. V neděli ale záložníka Lukáše Váchu a brankáře Tomáše Vaclíka prověří druhý nejlepší útok ligy - na Letnou přijede Plzeň.

Předsevzetí sparťana Váchy jsou titul a reprezentace

Dvě předsevzetí si do nového roku dal sparťanský záložník Lukáš Vácha. Spartě by čtyřiadvacetiletý středopolař chtěl pomoci ukončit čtyřleté čekání na titul a také by se rád dostal do národního týmu. Být v reprezentaci je jeho dlouhodobé přání.

Vácha: Šestibodový náskok na čele ligy teď nic neznamená

V neděli si vychutnal jasnou výhru nad Duklou, ale zatím se nijak neupíná k tomu, že jeho Sparta má v čele ligy po 11. kole šestibodový náskok na obhájce z Plzně. Podle záložníka Lukáše Váchy by bylo osudovou chybou, kdyby se letenský tým nechal současným postavením uchlácholit. Sám také věří, že Sparta může jít se svými výkony ještě výš.

Exslávista Vácha byl rád, že Spartu nasměroval k vítěznému derby

Sparťanský Lukáš Vácha po vítězství 2:0 v pražském derby nad Slavií zažíval krásné pocity nejen kvůli vstřelenému gólu, ale i díky tomu, že Letenské po dřívějším vystřídání Davida Lafaty dovedl k triumfu jako kapitán. Čtyřiadvacetiletého hráče paradoxně fotbalově vychovala právě Slavia.

Váchu nemrzí, že ve Spartě není kapitánem, i za asistenta je rád

Lukáš Vácha necítí zklamání z toho, že ve Spartě nedostal kapitánskou pásku. Střední záložník je naopak poctěný, že už za půl roku v pražském mužstvu se vypracoval mezi hlavní adepty na kapitána a dostal funkci zástupce nového "šéfa" Davida Lafaty.

Vácha: Pořád žijeme, naděje umírá poslední

Když fotbalisté pražské Sparty opouštěli hřiště teplického stadionu, jásali nad výhrou 3:0. A jakmile k nim dolétla zpráva, že jejich velký rival z Plzně prohrál duel s Libercem a odmítl tak mistrovskou korunovaci, jejich radost byla okamžitě znásobená. A záložník Pražanů Lukáš Vácha nepřestává doufat ve velký obrat.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele