Slávista Kuchta: První půle byla zoufalost, na tolik ztrát nejsme zvyklí

Útočník Jan Kuchta připustil, že Slavia není zvyklá na to, aby ztrácela tolik bodů jako nyní. Pražané ve 12. kole první ligy remizovali v Českých Budějovicích 2:2 a počtvrté z posledních pěti soutěžních zápasů nevyhráli. Obhájce titulu ztrácí ze čtvrtého místa neúplné tabulky na vedoucí Plzeň už sedm bodů, byť má utkání k dobru. Kuchta byl hodně naštvaný především na výkon v prvním poločase, který Slavia na jihu Čech prohrála 0:2.

Na tenhle debut nezapomenu do konce života, řekl Kuchta

Premiéru v dresu reprezentace si proti Walesu v kvalifikaci o mistrovství světa odbyl útočník Jan Kuchta. První start byl pro něj o to pikantnější, že se uskutečnil v Edenu na stadionu "jeho" Slavie. Kuchta litoval, že Češi remizovali 2:2, čímž si zkomplikovali boj o druhé místo ve skupině, které znamená účast v play off. Věří však, že svěřencům trenéra Jaroslava Šilhavého pomůže Belgie.

Kuchta bere pozvánku do reprezentace i jako náplast za derby

O Janu Kuchtovi se v souvislosti s českou reprezentací mluvilo už nějakou dobu a několikrát byl mezi náhradníky, trenér Jaroslav Šilhavý ho ale poprvé povolal až nyní před dvěma říjnovými zápasy kvalifikace mistrovství světa s Walesem a Běloruskem. Čtyřiadvacetiletý útočník Slavie a nejlepší střelec uplynulé ligové sezony bere premiérovou pozvánku i jako náplast za nedělní porážku 0:1 v pražském derby na Spartě.

Nominaci české reprezentace na říjnové zápasy doplnil nováček Kuchta

Nominaci české reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství světa s Walesem a Běloruskem dodatečně doplnil na dnešním srazu mužstva v Praze Jan Kuchta z mistrovské Slavie Praha. Čtyřiadvacetiletý útočník se do národního A-týmu dostal poprvé v kariéře. Novináře o tom informoval mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Šancí na hattrick bylo dost, řekl po výhře nad Hradcem "dvougólový" Kuchta

Slávistu Janu Kuchtu mrzelo, že těsně nedosáhl na svůj druhý hattrick v první lize. Čtyřiadvacetiletý útočník dal v utkání 9. kola nejvyšší soutěže proti Hradci Králové během úvodních 50 minut dvě branky a poté dvakrát zaútočil na třetí trefu, pokaždé ale narazil na střídajícího gólmana "Votroků" Patrika Vízka.

Tohle jsem já, takové góly dávám, řekl Kuchta k vítězné dorážce proti Unionu

Před necelým měsícem ležel útočník Jan Kuchta s ledvinovým kamenem tři dny v nemocnici, zdravotní potíže už ale překonal a dnes vítězným gólem pomohl fotbalistům Slavie k výhře 3:1 v úvodním utkání skupiny Evropské konferenční ligy. Čtyřiadvacetiletý nejlepší střelec minulé ligové sezony v 84. minutě poslal do sítě míč, který se k němu ve vápně příhodně odrazil.

Kuchta se prý s trenéry Slavie nepohádal, s ledvinovým kamenem leží v nemocnici

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský popřel spekulace o tom, že se útočník Jan Kuchta po čtvrteční remíze 2:2 v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy s Legií Varšava pohádal s realizačním týmem. Čtyřiadvacetiletý hráč aktuálně leží v nemocnici kvůli potížím s ledvinovým kamenem, v pondělí by měl být propuštěn.

Kuchta měl virózu a zatím neví, zda v Budapešti bude moci hrát od začátku

Útočník Jan Kuchta kvůli lehké viróze chyběl Slavii v pátečním ligovém utkání v Teplicích a zatím neví, zda bude moci nastoupit v základní sestavě do středečního úvodního zápasu 3. předkola Ligy mistrů v Budapešti proti Ferencvárosi. Čtyřiadvacetiletý nejlepší střelec minulé sezony nejvyšší soutěže nicméně věří, že Pražanům pomůže projít do základní skupiny.

Vypadalo to povedeně, ale už jsem toho měl plné kecky, řekl střelec Kuchta

Jeden ze dvou nejlepších střelců uplynulého ročníku ligy Jan Kuchta navázal na svou střeleckou bilanci hned v prvním kole nové sezony. Povedeným gólem ze 70. minuty rozhodl o výhře mistrovské Slavie 1:0 ve Zlíně. Čtyřiadvacetiletý útočník přiznal, že v době gólu už byl fyzicky vyčerpaný, týmu chtěl ale pomoci.

Kuchtu k rozdílové brance diváci nedohnali, byl ale rád i za dělené první místo

Přestože v druhém poločase závěrečného 34. kola první ligy s Českými Budějovicemi už svůj druhý gól v utkání nepřidal a v čele tabulky střelců se před sparťanem Adamem Hložkem osamostatnit nedokázal, byl slávistický fotbalista Jan Kuchta nadmíru spokojený. S 15 brankami se podělil o korunu pro krále střelců a s Pražany vyhrál titul i domácí pohár. Sezonu označil za snovou.

Kuchta se radoval z prvních branek v derby a doufá v zisk double

Slávistický Jan Kuchta se po výhře 3:0 v semifinále domácího poháru MOL Cupu na Spartě radoval z toho, že se dočkal svých prvních dvou branek v pražském derby. Nejlepší střelec ligové sezony byl rád, že červenobílí potvrdili formu a s odvěkým rivalem z Letné neprohráli už 14 soutěžních utkání po sobě. Věří, že Slavia po nedělním zisku titulu ve finále poháru v Plzni završí double.

Kúdela je obrovský profík, klobouk dolů, jak to vše zvládá, řekl Kuchta

Útočník Jan Kuchta a trenér Jindřich Trpišovský ocenili, jakým způsobem zvládl slávistický obránce Ondřej Kúdela první zápas od zranění a disciplinárního trestu UEFA, který dostal za údajnou rasistickou urážku protihráče v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow. Čtyřiatřicetiletý reprezentační obránce zařídil Pražanům proměněnou penaltou v závěru výhru 1:0 v 27. ligovém kole v Liberci.

Kúdelovi věříme, mám ho hrozně rád, řekl slávista Kuchta

Slávisté ocenili, jak obránce Ondřej Kúdela zvládl zápas 24. ligového kola s Opavou poté, co ho během čtvrteční odvety osmifinále Evropské ligy v Glasgow nařkl záložník Rangers Glen Kamara z rasismu. Pražané za svým stoperem jednoznačně stojí a nepochybují o tom, že se žádné rasistické urážky nedopustil.

Slávista Kuchta se na boj o krále ligových střelců nesoustředí

Slávista Jan Kuchta se díky dvanáctému gólu v ligové sezoně dostal do čela tabulky kanonýrů, na vítězství mezi střelci se ale nesoustředí. Po domácí výhře 4:0 nad Opavou ve 24. kole nejvyšší soutěže byl rád, že Pražané využili zaváhání konkurenční Sparty a zvýšili svůj náskok v čele tabulky.

Kuchta litoval, že Slavia některé příležitosti nevyřešila lépe

Útočník Jan Kuchta litoval, že hráči Slavie v úvodním duelu vyřazovací části Evropské ligy s Leicesterem nevyřešili některé příležitosti lépe. Bezbrankovou domácí remízu ale do odvety považuje za přijatelnou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele