Kovařík: Jakýkoli bodový zisk v Římě by byl pro Plzeň skvělý

Podle plzeňského záložníka Jana Kovaříka by bylo velkým úspěchem, kdyby Viktoria přivezla ze hřiště AS Řím nějaké body do skupiny Ligy mistrů. Třicetiletý fotbalista věří, že Západočechům zvedne sebevědomí i páteční výhra 1:0 nad Spartou v domácí soutěži.

Takových soubojů je ve vápně dost, řekl k penaltě Kovařík

Smolnou premiéru v základní sestavě Plzně v nové sezoně prožil záložník Jan Kovařík, po jehož faulu fotbalisté CSKA Moskva v úvodním zápase skupiny Ligy mistrů vybojovali remízu 2:2. Třicetiletého hráče penalta z nastavení hodně mrzela, protože svůj souboj s Máriem Fernandes nepovažoval za nijak neobvyklý.

Plzeň přišla před předkolem LM o Hubníka, Limberského a Kovaříka

Viktoria Plzeň přišla během soustředění v rakouském Westendorfu o tři důležité hráče, kteří s největší pravděpodobností nestihnou start nové sezony a vstup do kvalifikace Ligy mistrů. Kapitán Roman Hubník a další klíčový obránce David Limberský utrpěli vážná svalová zranění a čeká je delší pauza. Záložník Jan Kovařík musí na operaci se zlomeným kotníkem.

Na Euro nepojedou Zahustel, Vydra a Kovařík

Z nominace české reprezentace na soustředění v Rakousku a následné mistrovství Evropy ve Francii vypadli obránce Ondřej Zahustel, záložník Jan Kovařík a nečekaně také útočník Matěj Vydra. Trenér Pavel Vrba dnes zúžil kádr před odjezdem do zahraničí v příštím týdnu na 25 hráčů, konečný výběr 23 jmen pro šampionát musí být na UEFA nahlášen do 31. května.

Kovařík selhal ve velké šanci a pak zpytoval svědomí

Jan Kovařík mohl protrhnout ofenzivní trápení Plzně, místo toho ale byl smutným hrdinou. V utkání Evropské ligy na hřišti Dinama Minsk měl jedinou vyloženou šanci hostujícího celku, ale prázdnou branku přestřelil. Pak už jen na lavičce mohl zpytovat svědomí, zvláště když domácí v nastaveném čase rozhodli o výhře nad Plzní 1:0.

Hráčem října byl zvolen Kovařík, trenérům vládl Trpišovský

Nejlepším hráčem první ligy za měsíc říjen fanoušci zvolili Jana Kovaříka z Plzně. Reprezentační záložník v anketě Ligové fotbalové asociace těsně porazil Kehindeho Fataie ze Sparty, třetí skončil Lukáš Magera z Mladé Boleslavi. Mezi trenéry vyhrál už podruhé v sezoně liberecký Jindřich Trpišovský.

Na hráče měsíce kandidují Fatai, Magera a Kovařík

Na cenu pro nejlepšího hráče první ligy za měsíc říjen kandidují sparťanský útočník Kehinde Fatai, mladoboleslavský kapitán Lukáš Magera a plzeňský záložník Jan Kovařík. Mezi trenéry se do nominace dostali Jindřich Trpišovský z Liberce, plzeňský Karel Krejčí a také Karel Jarolím z Mladé Boleslavi.

Kovařík: Když podáme výkon, na který máme, Spartu můžeme porazit

Záložník Jan Kovařík je přesvědčen, že když se Plzeňští vrátí ke své standardní hře, mohou v nedělním šlágru ligového podzimu proti vedoucí Spartě zvítězit. Západočeši prohráli poslední dva zápasy, v Evropské lize na půdě Rapidu Vídeň 2:3 a poté v domácí soutěži v Brně 0:1, což se jim stalo poprvé od začátku srpna.

Plzeň prodloužila smlouvu i s reprezentantem Kovaříkem

Po Janu Holendovi a Michalu Ďurišovi prodloužilo vedení Plzně smlouvu také s Janem Kovaříkem. Čerstvý reprezentant podepsal s Viktorií kontrakt do léta 2018.

Kovařík nominaci nečekal, těší se na Rosického s Čechem

Za předčasný dárek k blížícím se sedmadvacátým narozeninám považuje Jan Kovařík dnešní nominaci do národního týmu pro kvalifikační utkání s Islandem. Ačkoli měl plzeňský záložník signály, že ho trenér Pavel Vrba sleduje, pozvánka ho zaskočila.

Před Spartou je to hrozně důležité vítězství, řekl Kovařík

Za hrozně moc důležité vítězství považuje plzeňský Jan Kovařík dnešní triumf 4:0 nad Slováckem v rámci 26. ligového kola. Viktoriáni se tak před klíčovým zápasem o titul se Spartou uklidnili po předchozích dvou ztrátách, navíc si suverénním výkonem zvedli sebevědomí.

Kovařík se omlouval za zahozenou penaltu v Superpoháru

Nejsmutnějším aktérem Superpoháru mezi Spartou a Plzní byl záložník Viktorie Jan Kovařík. Hned v úvodu se totiž rozhodl vzít na sebe odpovědnost a šel kopat pokutový kop. Trefil však jen břevno, tím Spartu nakopl a Plzeň nakonec prohrála 0:3. Kovařík se po utkání omlouval spoluhráčům i fanouškům.

Kovaříkovi pomáhá zvýšené sebevědomí, věřil si i na přímý kop

Ještě v úvodu jara patřil jen mezi náhradníky, kteří nedostávali tolik prostoru, nyní je záložník Jan Kovařík hlavním tahounem Plzně. Poté, co měl velký podíl na postupu přes Jihlavu ve čtvrtfinále Poháru České pošty, se dnes vítězným gólem podepsal pod ligovou výhru 2:0 na hřišti Slavie.

Asi jsem pohárový střelec, řekl hrdina Plzně Kovařík

I když jeho hlavní zbraní jsou přesné centry na spoluhráče, v Poháru České pošty se plzeňský Jan Kovařík mění ve střelce. Nejprve dvěma góly pomohl Viktorii k postupu z osmifinále přes Domažlice, dnes jediným gólem rozhodl první čtvrtfinále s Jihlavou. Navíc jen minutu a půl po příchodu na hřiště jako střídající hráč.

Kovařík byl překvapen, že Pelta pustil hned dva hráče najednou

Jana Kovaříka překvapilo, že mu majitel Jablonce Miroslav Pelta umožnil přestup do Plzně v době, kdy uvolnil dalšího klíčového hráče Davida Lafatu do Sparty. Talentovaný záložník už na odchod do týmu ligového lídra prý nemyslel i při pomyšlení na krach letních jednání, kdy jeho chystaný transfer do Plzně zkrachoval.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele