Další články

Ďurica a Budínský dostali od disciplinárky třízápasové tresty

Obránce pražské Dukly Ján Ďurica a záložník Karviné Lukáš Budínský dostali od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace tresty zákazu startu na tři soutěžní zápasy. Ďurica bude dodatečně pykat za faul na jabloneckého Lukáše Masopusta, Budínský za zákrok na sparťana Bogdana Vatajela, po kterém na rozdíl od slovenského stopera v zápase dostal červenou kartu.

Ďuricu potěšilo, jak se Dukla po dvou debaklech postavila na nohy

Hráči Dukly se po vysokých porážkách 1:4 se Slavií a 2:6 s Jabloncem dokázali zmobilizovat a remízou 0:0 v Mladé Boleslavi se podle Jána Ďurici opět postavili na nohy. Slovenského stopera potěšilo, jak tým pracoval v obraně, a věří, že po reprezentační pauze přijde i zlepšení v útoku.

Disciplinárka zahájila řízení s Ďuricou, zatím ale může hrát

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace dnes zahájila řízení se stoperem Dukly Jánem Ďuricou, který v minulém týdnu vážně zranil jabloneckého Lukáše Masopusta a ukončil mu podzimní část sezony. Slovenský obránce Pražanů ale může až do vyřešení případu hrát, takže v pátečním zápase 15. ligového kola v Mladé Boleslavi bude dejvickému klubu k dispozici.

Ďurica měl být za faul na Masopusta vyloučen, potvrdila komise

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR na dnešním zasedání potrestala čtyři sudí za chyby ve 14. kole první ligy a osmifinále poháru. Martin Nenadál chyboval, když v duelu Dukly s Jabloncem v 17. minutě nevyloučil domácího hráče Jána Ďuricu za hrubý zákrok na jabloneckého Lukáše Masopusta.

Slavia byla sebevědomá, my ne, litoval stoper Dukly Ďurica

Sebevědomí byl podle obránce Dukly Jána Ďurici hlavní rozdíl mezi oběma soupeři při prohře 1:4 na hřišti lídra ligové tabulky Slavie. Zklamalo ho, jak se někteří jeho spoluhráči báli s favoritem hrát.

Ďurica dal podruhé v řadě vítězný gól, pro Skuhravého je klíčový

Stoper Dukly Ján Ďurica rozhodl zápas s Opavou (1:0) a ve druhém ligovém kole po sobě zaznamenal vítězný gól. Pro trenéra Pražanů Romana Skuhravého, jehož svěřenci opustili poslední místo tabulky, je šestatřicetiletý slovenský obránce klíčovým hráčem a jeho přístup motivací pro celý tým.

Jsme na dobré cestě, věří Ďurica po vítězství v Karviné

Parádním gólem prolomil stoper Ján Ďurica trápení Dukly na venkovních hřištích. I díky trefě šestatřicetiletého slovenského stopera z přímého kopu zvítězili Pražané na půdě Karviné 2:0 a po šesti prohrách se venku dočkali bodového zisku.

Ďurica po výhře nad Libercem věří, že Dukla je už na dobré cestě

Slovenský obránce Ján Ďurica prožil úspěšnou premiéru v Dukle, které pomohl k domácí výhře 2:0 nad Libercem a premiérovým bodům v ligové sezoně. Podle zkušeného obránce jsou Pražané na dobré cestě, ale musí ve zlepšených výkonech pokračovat.

FIFA potrestala Ďuricu za kritiku rozhodčích jen pokutou

Mezinárodní fotbalová federace FIFA potrestala slovenského obránce Jána Ďuricu pokutou 5000 švýcarských franků (zhruba 125.000 korun) za kritiku rozhodčích po zářijové těsné porážce 0:1 s Anglií na úvod kvalifikace mistrovství světa 2018. Čtyřiatřicetiletý stoper Trabzonsporu tak může nastoupit v nadcházejících duelech kvalifikace se Slovinskem a Skotskem.

Tréner Kozák nechce ztratit Ďuricu se Škrtelem

Evropský šampionát ještě ani nezačal a trenér slovenské reprezentace Ján Kozák už myslí na období po něm. Nechtěl by totiž pracovat bez Jána Ďurici a Martina Škrtela. Existuje totiž možnost, že oba by mohli po mistrovství Evropy reprezentační kariéru ukončit...

Ján Ďurica hlásí návrat na trávníky

Konečně je zpět. Obránce Ján Ďurica se vrací na ligové trávníky v pravý čas. Slovenskou reprezentaci totiž čekají poslední dva kvalifikační zápasy a opora zadních řad při tom nebude chybět. Zranění, kvůli kterému zkušený stoper vynechal i řadu utkání ruské ligy, a bývalá opora bratislavské Petrželky bude připravena.

Ďurica bude mimo hru až čtyři měsíce

Ján Ďurica si nedávno poranil třísla a musí na operaci, které se podrobí příští týden v Helsinkách. Slovenský obránce Lokomotivu Moskva následně bude mimo hru tři až čtyři měsíce a vedle ruského celku v první polovině roku už nepomůže ani slovenské reprezentaci.

Ďurica chce s Lokomotivem zabojovat o titul

Ze zimního spánku se probouzí i ruská nejvyšší soutěž. Ta má na čele hned několik adeptů na titul, přidat se do boje o mistrovský primát chce i Lokomotiv Moskva. Podle obránce Jána Ďurici chce jeho klub ještě prohnat momentálně první Zenit Petrohrad.

Ďurica chce zůstat v Rusku do konce kariéry

Do konce ruské nejvyšší soutěže zbývá sedm kol a na čele tabulky je Lokomotiv Moskva, který disponuje jednobodovým náskokem na Zenit Petrohrad. Na titul s týmem z hlavního města útočí i slovenský obránce Ján Ďurica, který ve svých 32 letech už pomalu přemýšlí o tom, kde ukončí kariéru...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele