Další články

Zajímavá a hratelná skupina, zní po losu Evropské ligy ze Sparty

Sparťané označili skupinu Evropské ligy s Glasgow Rangers, Betisem Sevilla a Arisem Limassol za zajímavou a hratelnou. Dánský trenér Pražanů Brian Priske považuje za důležité, aby jeho svěřenci zvládli domácí zápasy. V rozhovoru pro klubovou televizi uvedl, že by bylo fantastické, pokud by úřadující čeští mistři pokračovali v pohárové Evropě i po Vánocích.

Pešek po přípravě s Jihlavou: Cítím se nejlépe za celou kariéru

Sparťanský křídelník Jakub Pešek se po dlouhém zranění, které ho připravilo o téměř celou minulou sezonu, cítí nejlépe v kariéře. Doufá, že se postupně vrátí do bývalé formy a obhájcům titulu výrazně pomůže. Řekl to v rozhovoru s novináři po prohře 1:2 s druholigovou Jihlavou v prvním přípravném utkání před novou sezonou.

Reprezentant Pešek je po operaci a Spartě bude chybět několik měsíců

Reprezentant Jakub Pešek podstoupil operaci zkříženého vazu v koleni. Devětadvacetiletý záložník bude pražské Spartě i národnímu týmu chybět několik měsíců. Letenský klub o tom informoval na sociálních sítích.

Viking má výhodu v rozehranosti, naší velkou zbraní bude intenzita, řekl Pešek

Sparťanský křídelník Jakub Pešek připustil, že výhodou Vikingu Stavanger v úvodním čtvrtečním utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy bude rozehranost. Na druhé straně ale věří, že Pražané zužitkují intenzitu z pětitýdenní přípravy pod vedením dánského trenéra Briana Priskeho.

Pešek se modlil, aby jeho gól proti Španělsku videorozhodčí uznal

Jakub Pešek pátým gólem v reprezentaci otevřel ve druhém utkání elitní skupiny A2 Ligy národů proti Španělsku skóre, sudí však nejdříve branku neuznali. Křídelník pražské Sparty se proto začal modlit k videorozhodčímu, který platnost jeho trefy nakonec potvrdil. Češi s favoritem remizovali v Edenu 2:2 a po dvou duelech Ligy národů mají čtyři body, s čímž podle Peška panuje maximální spokojenost...

Prohrané derby nás strašně mrzí, bylo toho od nás málo, řekl sparťan Pešek

Sparťan Jakub Pešek byl hodně zklamaný po porážce 0:2 se Slavií v pražském derby. Reprezentační záložník připustil, že Letenští ve šlágru 24. kola první ligy na hřišti obhájce titulu předvedli v ofenzivě málo. Pešek byl možná nejblíže gólu, když v úvodu druhého poločasu trefil tyčku.

Sparťan Pešek: Do utkání s Partizanem musíme jít jako do poháru se Slavií

Podle křídelníka Jakuba Peška musí Sparta do čtvrtečního úvodního utkání 2. kola Evropské konferenční ligy s Partizanem Bělehradem jít stejně jako do vítězného čtvrtfinále domácího poháru na hřišti Slavie. Proti srbskému celku už si jednou zahrál v přípravě s Libercem a tuší, co lze od souboje na Letné čekat.

Peška mrzelo, že přišel o hattrick, byl aspoň rád, že ušetřil

Jakuba Peška mrzelo, že mu rozhodčí v přípravném utkání s Kuvajtem v Olomouci neuznali kvůli útočnému faulu třetí gól a on těsně nedosáhl na premiérový hattrick v české reprezentaci. Osmadvacetiletý sparťanský křídelník byl na druhou stranu aspoň rád, že ušetřil. Pochvaloval si, že se mu na Hané daří, na stadionu Sigmy dal tři ze čtyř branek v národním celku.

Pešek doufá, že Sparta proti Lyonu ukáže sebevědomí získané po výhře nad Slavií

Křídelník Jakub Pešek věří, že SpartA ve čtvrtečním utkání 3. kola skupiny Evropské ligy s favorizovaným Lyonem ukážE sebevědomí, které získala zkraje října po výhře v ligovém derby nad Slavií. Zápas se sedminásobným mistrem Francie řadí ve své kariéře hodně vysoko.

Peška mrzelo, že české fotbalisty nenakopla vlastní branka Velšanů

Smíšené pocity měl po domácí remíze 2:2 s Walesem v kvalifikačním utkání o mistrovství světa fotbalový reprezentant Jakub Pešek. V 38. minutě bleskově odpověděl na vedoucí gól hostů. Druhou trefu za národní tým si podle vlastních slov užil. Mrzelo ho však, že jeho tým nenakopla vlastní branka velšského gólmana Dannyho Warda.

Určitě to byla moje životní branka, řekl Pešek k trefě s Rapidem

Za životní označil křídelník Sparty Jakub Pešek trefu, kterou v domácí odvetě 2. předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň zvýšil na konečných 2:0, čímž Pražany posunul do dalšího předkola a zajistil jim minimálně start v základní skupině Evropské ligy. Podle něj dovedli mužstvo k cíli fanoušci.

Pešek v sobotu místo svatby odletí na Euro, za nominací si šel po celou sezonu

V sobotu krátce po poledni se měl Jakub Pešek ženit, místo toho s českou reprezentací odcestuje do Glasgow k pondělnímu úvodnímu utkání na mistrovství Evropy proti Skotsku. Sedmadvacetiletý křídelník teprve v září debutoval v národním celku, hned v premiéře ale skóroval a poté po celou sezonu usiloval o to, aby se do týmu vrátil.

První letní posilou Sparty je reprezentant Pešek

První letní posilou sparťanských fotbalistů je reprezentační záložník Jakub Pešek, který přestoupil z Liberce. Sedmadvacetiletý křídelník se letenskému klubu, jehož je odchovancem, upsal do roku 2024. Pražané o tom informovali na svých internetových stránkách.

Hoftych bere sezonu za úspěšnou, Liberec opustí některé opory. Přijde Gebre Selassie?

Přestože fotbalisté Liberce nakonec nedosáhli na evropské poháry a v lize skončili na šestém místě, považuje jejich trenér Pavel Hoftych uplynulou sezonu za úspěšnou. Ocenil fakt, že Slovan dostal tři hráče do národních týmů a na podzim si zahrál skupinu Evropské ligy. Severočeši přijdou o několik opor včetně reprezentanta Jakuba Peška, Hoftych však věří, že se podaří přivést náhrady. V druhé polovině týdne ho čeká schůzka s jednou z možných posil Theodorem Gebre Selassiem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele