Další články

Grealish nechápal penaltu, pak si splnil klukovský sen. Gündogan o konci mluvit nechtěl

Jedněmi z hlavních tváří finále FA Cupu mezi Manchesterem City a jeho městským rivalem United byli Ilkay Gündogan (32) a Jack Grealish (27). Německý záložník dal dva góly, první se stal nejrychlejším v historii finálových zápasů nejstarší fotbalové soutěže světa, druhým zareagoval na proměněnou penaltu Bruna Fernandese (28). Rudí ďáblové ji zahrávali po ruce Grealishe.

Air Haaland a Air Ramsdale nade všemi: 30. kolo Premier League v kostce

Famózní návrat po zranění třísel prožil Erling Haaland. Před třítýdenní nucenou pauzou nasázel za 124 minut osm soutěžních gólů a v podobném duchu pokračoval na St Mary's, kde skóroval dvakrát. Manchester City i proto stáhl náskok Arsenalu, který remizoval v Liverpoolu, na šest bodů. A nebýt skvělého brankáře Aarona Ramsdalea, mohla být ztráta obhájců titulu ještě menší.

Manchester i bez Haalanda okouzlil a Potter dokouzlil: 29. kolo Premier League v kostce

Povstání Liverpoolu se v Manchesteru nekonalo. Citizens ho s lehkostí přejeli 4:1 a nutno podotknout, že nešťastného Alissona mohli překonat i vícekrát. Úsměv naopak po závěrečném hvizdu nescházel jinému jihoamerickému brankáři. Emiliano Martínez vynuloval Chelsea, čímž definitivně "zlomil vaz" domácímu trenérovi Grahamu Potterovi. A aby toho nebylo málo, o víkendu přišel o práci také Brendan Rodgers, konkrétně v Leicesteru.

Hattrick za 13 minut a "školáček" Nwaneri: 8. kolo Premier League v kostce

Střelecké trápení ukončil Son Hung-min ve stylu hodném nejlepšího kanonýra loňského ročníku Premier League. Do uplynulého víkendu ani jednou neskóroval a čelil nemalému tlaku, ale všem kritikům poslal v utkání proti Leicesteru ráznou odpověď. Z pozice střídajícího "žolíka" zazářil hattrickem a výraznou měrou se podepsal pod jednoznačné vítězství 6:2.

Guardiola po přestřelce 6:3 s Lipskem chválil Grealishe i soupeře

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola po přestřelce 6:3 s Lipskem na úvod skupiny Ligy mistrů chválil letní posilu Jacka Grealishe, která k domácí výhře pomohla gólem a asistencí. Španělský kouč smeknul také před středečním výkonem německého protivníka.

Grealish přestupuje z Aston Villy do Manchesteru City

Manchester City dotáhl příchod Jacka Grealishe. Anglický reprezentant přichází z Aston Villy za 117,5 milionu eur a s Citizens podepsal smlouvu do roku 2027...

Souček pálí jako Baroš: 20. kolo Premier League v kostce

Jen co 20. kolo začalo, už bylo jasné, co bude hlavním tématem Premier League v kostce, která obléká starý kabát. Co to znamená? Už zase budou v článku ty nejkrásnější góly kola, už zase bude plný statistik, odkazů a čísel od WhoScored.com. No a to téma? Přece Tomáš Souček. Světec, sympaťák, jedlík bramborového salátu, miláček fanoušků West Hamu a Moyesova zbraň země-vzduch.

Grealish dostane pokutu za porušení zákazu vycházení

Aston Villa uloží disciplinární trest a pokutu svému kapitánovi Jacku Grealishovi, jenž nerespektoval vládní doporučení nevycházet během pandemie koronaviru z domova. Čtyřiadvacetiletý fotbalista se za sobotní návštěvu kamaráda omluvil.

Anglický glosář: O nejmizernějších derby a bublině z West Hamu

Už jen krok a budeme za sebou mít dvouciferný počet kol ročníku Premier League. Deváté kolo přitom na převratné události nebylo příliš bohaté. Marco Silva konečně trefil sestavu Evertonu, ovšem oba manažeři severolondýnských klubů se dál hledají a derby mezi Liverpoolem a Manchesterem United dál nudí...

Anglický glosář: O "tutovém" sestupu Norwiche a Dycheově magii

Úvodní kolo nového ročníku anglické Premier League je za námi, a tak nadešel čas představit nový pravidelný seriál. Není to sice vaše oblíbená Kostka, ale poselství zůstává: originálním způsobem — a s notnou dávkou sarkasmu i pofidérního humoru — shrnout hlavní události a trendy uplynulého víkendu...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele