V jedenáctce roku UEFA je pět hráčů Barcelony, ale chybí Suárez

Nejlepší jedenáctku roku 2015 podle hlasování fanoušků na webu UEFA.com ovládli fotbalisté Barcelony, kterých je ve výběru pět. Do patnáctého ročníku ankety se za úřadujícího vítěze Ligy mistrů dostali obránci Gerard Piqué a Daniel Alves, záložník Andrés Iniesta a útočníci Lionel Messi s Neymarem. Další ofenzivní hvězda Katalánců Luis Suárez do ideální sestavy vybrána nebyla.

Piqué dostal za urážku sudího trest na čtyři zápasy

Gerard Piqué z Barcelony se omluvil za vyloučení v pondělní odvetě španělského Superpoháru s Bilbaem. Osmadvacetiletý obránce, kterému hrozí až dvanáctizápasový trest, však odmítl, že by sprostě urazil matku asistenta rozhodčího.

O zařazení do Jedenáctky roku se uchází pětice z Realu Madrid

Dvacet obránců si po dnešním dni může dělat naděje na to, že se jejich jméno objeví v Jedenáctce roku podle FIFA a Mezinárodní hráčské federace FIFPro. Nejpočetnější zastoupení v nominaci má Real Madrid, který dodal celou čtvrtinu hráčů...

Barcelona přišla o Piquého, Atléticu se zase zranil Costa

V Barceloně se na delší dobu budou muset obejít bez obránce Gerarda Piquého. Sedmadvacetiletý španělský reprezentant si v úterním čtvrtfinále Ligy mistrů s Atléticem Madrid pravděpodobně přivodil vlasovou zlomeninu kyčelní kosti a podle prvních lékařských odhadů bude mimo hru asi měsíc.

Nominaci nejlepších obránců roku ovládly španělské kluby

Světová fotbalová federace FIFA a hráčská unie FIFPro dnes zveřejnily další část seznamu kandidátů do nejlepší jedenáctky roku, tentokráte dvacet obránců. Jasnou převahu mají hráči zadních řad Realu Madrid a Barcelony, kteří tvoří bezmála polovinu nominace...

Baby-boom v Barceloně

Hráčům Barcelony se v poslední době vede nejen na hřišti, na němž v pěti odehraných ligových kolech ještě neprohráli, ale i v osobním životě a zdá se, že vedení klubu bude muset brzy otevřít jesličky pro potomky svých hvězd. Hned pětice manželek a přítelkyň hráčů katalánského velkoklubu je totiž v současné době těhotná.

Naděje na titul stále žije, věří Piqué

I po devětadvaceti odehraných zápasech je ztráta Barcelony na vedoucí Real Madrid šestibodová, přestože katalánské mužstvo dohrávalo na Mallorce o deseti mužích. Střelec druhé branky Gerard Piqué soudí, že si jeho tým vítězství zasloužil a naděje na obhajobu titulu se nevzdává...

Barcelona bude postrádat zraněného Piquého

Barcelona a španělská reprezentace se budou muset v nejbližším období obejít bez jednoho z pilířů zadních řad Gerarda Piquého. Čtyřiadvacetiletý obránce by měl být podle prvních odhadů tři týdny mimo hru, neboť si během úterního tréninku natrhl lýtkový sval.

Viníci jsou v Madridu, říká Piqué po vyhroceném El Clásicu

Velice divoký závěr mělo dvojutkání o španělský superpohár, v němž Barcelona o jedinou branku předčila Real Madrid. Rivalové se do sebe pustili v nastavení včerejší odvety, během níž byly rozdány tři červené karty a po zápase vedle hodnocení zápasu padala také ostrá slova.

Sánchez bude vytvářet prostor pro Messiho, hodnotí posilu Piqué

Za velké peníze přestoupil do Barcelony Alexis Sánchez a jeho příchod z Udinese kvituje stoper Blaugranas Gerard Piqué. Španělský reprezentant totiž věří, že přítomnost Sáncheze dá na hřišti více prostoru pro Lionela Messiho, protože si budou muset obránci všímat také chilské hvězdy...

Španělé věří, že se teď konečně zbaví nálepky favoritů MS

Španělé se porážkou 0:1 se Švýcarskem nechtěně postarali na samý závěr úvodních zápasů základních skupin MS o dosud největší překvapení turnaje, přesto na svém zaváhání našli i pozitivum. Tvrdí, že nečekaná prohra z nich sejme nálepku hlavního favorita na zlato, kterou považují za nesmyslnou.

Teprve se rozjíždíme, varuje soupeře Alves

Barcelona má za sebou další povedené ligové představení, Katalánci včera přivezli výhru 4:1 ze Santanderu, když v první půli doslova ovládli hřiště. Obránce Daniel Alves tvrdí, že jeho tým teprve nabírá formu.

Čech se znovu uchází o cenu pro nejlepšího gólmana Ligy mistrů

Brankář Petr Čech je znovu v tříčlenné nominaci na nejlepšího gólmana Ligy mistrů. Spolu s oporou Chelsea se o ocenění asociace UEFA ucházejí Victor Valdés z kádru vítěze Ligy mistrů Barcelony a poražený finalista Edwin Van der Sar z Manchesteru United. Vyhlášení se uskuteční 27. srpna v Monte Carlu

Laporta: Daniel Alves je nejlepší pravý bek světa

S dalším obrovským uznáním ke hráčům Barcelony dnes přispěchal prezident klubu Joan Laporta. Po úspěšném tažení Brazílie za vítězstvím na Konfederačním poháru označil Daniho Alvese za nejlepšího pravého beka současnosti.

Hlavně neinkasovat, přeje si Pique

Barcelona a Bayern Mnichov se před reprezentační přestávkou opět dostaly do formy a porážely jednoho soupeře za druhým, před zítřejším úvodním duelem čtvrtfinále Ligy mistrů ale panuje v obou táborech odlišná nálada. Bavorský velkoklub v sobotu inkasoval ve Wolfsburgu pět branek, Gerard Pique den před utkáním přesto apeluje především na obranu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele