Další články

Ve Spartě jsem o fotbale věděl ještě málo, říká Dávid Hancko

Už je to víc než rok, co Dávid Hancko (25) odešel ze Sparty do Feyenoordu. A od té doby se v jeho kariéře udála spousta věcí - vyhrál nizozemský titul, poprvé si zahrál Ligu mistrů a dal v ní také gól proti Atlétiku Madrid. A navíc se podle serveru Transfermarkt jeho hodnota vyšplhala tak vysoko, že je aktuálně třetím nejdražším hráčem nizozemské ligy. O tom všem je řeč v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je právě slovenský obránce Dávid Hancko.

Po fantastické sezoně ve Feyenoordu do Premier League? O Hancka má zájem Newcastle

Čtvrtý tým uplynulé sezony Premier League Newcastle se podle informací deníku Daily Mail zaměřil na získání slovenského defenzivního univerzála Dávida Hancka (25).

Hancko s Feyenoordem vede Eredivisie. Priske mi hodně pomohl, děkuje z Rotterdamu

Když Dávid Hancko v létě přestupoval ze Sparty do Feyenoordu, možná ani sám nečekal, že se tak rychle usadí v základní sestavě. A především že s novými spoluhráči bude moci reálně narušovat letitou dominanci Ajaxu v Eredivisie. V rozhovoru pro Livesport mluvil i o nizozemských fanoušcích nebo o tom, jak na dálku sleduje Spartu.

Zákulisí Hanckova přestupu? Kvůli tenisu jsem si prosazovala LaLigu, přiznala Kristýna Plíšková

Z tenistky Kristýny Plíškové se před třemi měsíci stala maminka a nyní společně se svým partnerem, fotbalistou Dávidem Hanckem plánují stěhování do nové destinace. Domovem sledovaného česko-slovenského sportovního páru se stane nizozemský Rotterdam.

Sparta oficiálně přišla o oporu, Hancko přestoupil do Feyenoordu

Dávid Hancko přestoupil z pražské Sparty do Feyenoordu Rotterdam. Kluby oficiálně dokončily transfer, o kterém média informovala již v minulém týdnu. Čtyřiadvacetiletý slovenský zadák podepsal s nizozemským týmem smlouvu do roku 2026. Feyenoord o tom informoval na svých internetových stránkách.

Hancko podle médií přestoupí ze Sparty do Feyenoordu

Sparta se podle serverů iDNES.cz a iSport.cz domluvila s Feyenoordem Rotterdam na přestupu obránce Dávida Hancka. Pražský klub za slovenského reprezentanta dostane 200 milionů korun, dalších 50 milionů korun tvoří bonusy.

Hancko věří, že Sparta skóruje a odveze si ze Stavangeru postup

Stoper Dávid Hancko cítí z každého hráče Sparty touhu postoupit přes Viking Stavanger do 3. předkola Evropské konferenční ligy. Nepředpokládá, že norský celek v domácím utkání hraném na umělé trávě něco změní na způsobu hry, který mu minulý čtvrtek na Letné pomohl k bezbrankové remíze.

Sparta podle Hancka navzdory remíze ukázala, že je lepší než Viking

Sparťané navzdory bezbrankové remíze s Vikingem Stavanger v úvodním duelu 2. předkola Evropské konferenční ligy podle stopera Dávida Hancka ukázali, že jsou lepší než norský soupeř. Za hlavní problém Pražanů, pro něž to byl první soutěžní zápas v sezoně, považuje efektivitu. Hancka především mrzela vlastní nevyužitá příležitost z prvního poločasu.

Hancko si pochvaluje náročné tréninky pod Priskem a užívá si novou roli otce

Obránce Sparty Dávid Hancko si pochvaluje dánského trenéra Briana Priskeho a tréninky pod jeho vedením. Věří, že díky jejich náročnosti se z něj stane lepší hráč. Zároveň si užívá otcovskou roli. Na konci května se mu narodil syn Adam, kterého má s tenistkou Kristýnou Plíškovou.

Sparťan Hancko chce ve finále domácího poháru vyhrát pro zraněného Panáka

Sparťané jsou na středeční finále domácího poháru na Slovácku podle Dávida Hancka motivováni řadou aspektů. Slovenského reprezentanta nejvíce žene vpřed touha vyhrát trofej pro zraněného parťáka z obrany Filipa Panáka. Poslední zápas v kariéře čeká kapitána Bořka Dočkala, Pražany navíc po sezoně možná opustí i ofenzivní univerzál Adam Hložek.

Hancko: Na Hradec jsme už zapomněli, teď chceme zvednout nad hlavu pohár

Podle obránce Dávida Hancka už fotbalisté Sparty hodili za hlavu víkendovou remízu 1:1 s Hradcem Králové, po které ztratili reálnou naději na zisk ligového titulu, a plně se koncentrují na středeční finále domácího poháru na hřišti Slovácka. Čtyřiadvacetiletý slovenský zadák označil utkání za nejdůležitější v sezoně.

Hanckovi připomíná situace Sparty s Partizanem souboj s Rapidem Vídeň

Obránci Dávidu Hanckovi ze Sparty připomíná čtvrteční odveta 2. kola Evropské konferenční ligy na hřišti Partizanu Bělehrad souboj s Rapidem Vídeň na začátku této sezony ve 2. předkole Ligy mistrů. Slovenský reprezentant věří, že Pražanům se proti suverénovi srbské ligy podaří otočit nepříznivý výsledek podobně jako v červenci s rakouským vicemistrem.

Hancko se navzdory vítězným gólům proti Rangers a Brøndby za hrdinu nepovažuje

Přestože obránce Dávid Hancko vítěznými góly rozhodl ve skupině Evropské ligy o triumfech Sparty v září nad Glasgow FC (1:0) a dnes proti Brøndby (2:0), které Pražany posunuly do play off Evropské konferenční ligy, za hrdinu se nepovažuje. Slovenský reprezentant prožívá povedené období. Zkraje týdne jeho snoubenka tenistka Kristýna Plíšková informovala veřejnost, že čekají narození prvního potomka. Hancko navíc v pondělí oslaví 24. narozeniny.

Hanckovi z atmosféry vytvořené dětmi naběhla husí kůže a bylo mu do pláče

Za pravděpodobně nejdůležitější gól v kariéře označil obránce Dávid Hancko trefu, kterou rozhodl o výhře Sparty 1:0 ve 2. kole skupiny Evropské ligy proti Rangers. Slovenského reprezentanta nadchla a dojala atmosféra vytvořená dětmi, které se mohly zúčastnit zápasu, přestože na Letnou kvůli trestu za rasismus nesměli přijít dospělí fanoušci. Na stadion dorazilo 10.879 dětí od šesti do 14 let s doprovodem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele