Hanckovi z atmosféry vytvořené dětmi naběhla husí kůže a bylo mu do pláče

Za pravděpodobně nejdůležitější gól v kariéře označil obránce Dávid Hancko trefu, kterou rozhodl o výhře Sparty 1:0 ve 2. kole skupiny Evropské ligy proti Rangers. Slovenského reprezentanta nadchla a dojala atmosféra vytvořená dětmi, které se mohly zúčastnit zápasu, přestože na Letnou kvůli trestu za rasismus nesměli přijít dospělí fanoušci. Na stadion dorazilo 10.879 dětí od šesti do 14 let s doprovodem.

Dvojzápas s Bröndby nám může hodně napovědět o jarní části, řekl Hancko

Podle obránce Dávida Hancka dva duely Sparty s Bröndby Kodaň v základní skupině Evropské ligy hodně napoví o tom, který tým se představí v jarní vyřazovací fázi pohárů. Úřadujícího dánského šampiona považuje za kvalitní mužstvo s evropskými parametry. Za důležité pokládá, aby se Pražané poučili ze sobotní ligové prohry 2:3 v Plzni.

Po postupu přes Rapid z nás spadla tíha, uspokojení ale nehrozí, ujistil Hancko

Obránce Dávid Hancko přiznal, že z hráčů Sparty po postupu přes Rapid Vídeň do 3. předkola Ligy mistrů, v němž se utkají s Monakem, spadla tíha. Uspokojení týmu ale podle něj v žádném případě nehrozí. Věří, že Pražané se můžou vyrovnat i Monaku. První utkání odehrají v úterý na Letné, odvetu o týden později.

Sparta získala slovenského obránce Hancka na přestup z Fiorentiny

Sparta získala z Fiorentiny slovenského reprezentačního obránce Dávida Hancka, jenž dosud v klubu od roku 2019 hostoval. Za přestup Pražané podle italských serverů zaplatili 2,5 milionu eur (63,6 milionu korun). Druhý tým uplynulé ligové sezony na oficiálním webu uvedl, že má třiadvacetiletý Hancko na Letné smlouvu do roku 2024.

Hancko litoval, že nevstřelil hattrick, který mu předpověděl táta

Stoper Dávid Hancko se dvěma góly podílel na obratu Sparty v Mladé Boleslavi. Pražané po divokém průběhu vyhráli utkání 32. kola první ligy 5:4 a upevnili si druhé místo o tři body před Jabloncem. Slovenského reprezentanta jen mrzelo, že nevstřelil hattrick, jak mu předpověděl otec.

Slavia byla efektivnější, nám nebylo přáno, řekl sparťan Hancko

Sparťan Dávid Hancko si porážku 0:3 v pražském derby se Slavií vysvětloval tím, že úřadující mistři byli na Letné efektivnější, zatímco domácím nebylo ve šlágru 10. kola první ligy přáno, i když si šance vytvořili. Podle slovenského obránce se sparťané musí z bolestivé prohry oklepat a jít dál.

Spartě k výhře pomohla nezvyklá stoperská dvojice Hancko, Pavelka

Jeden po pauze zaviněné zraněním nastoupil poprvé v sezoně, druhý si teprve podruhé v kariéře vyzkoušel post stopera. Sázka na nezvyklou spolupráci uzdraveného Dávida Hancka a záložníka Davida Pavelky však trenérovi Václavu Kotalovi vyšla a i díky ní Sparta v Evropské lize v Glasgow vyhrála 4:1 nad Celticem.

Zraněný Hancko bude Spartě chybět ještě několik týdnů

Sparťanský fotbalista Dávid Hancko budu kvůli zranění mimo hru déle, než se předpokládalo. Slovenský reprezentační obránce laboruje se šlachou v koleně a k zápasům bude připraven až za několik týdnů.

Stoper Hancko bude i v příští sezoně hrát za Spartu

Slovenský obránce Dávid Hancko zůstává ve Spartě. Letenský celek dnes na svých internetových stránkách informoval o tom, že se s Fiorentinou domluvil na prodloužení hostování dvaadvacetiletého stopera o další sezonu.

Hancko by měl podle zpráv z Itálie pokračovat ve Spartě

Slovenský obránce Dávid Hancko by měl i nadále hrát za Spartu. Respektovaný italský novinář Gianluca Di Marzio ze stanice Sky Sports informoval o tom, že letenský celek s domluvil s Fiorentinou na prodloužení hostování slovenského stopera o další rok. Kluby zatím dohodu nepotvrdily.

Plzeň začala tak, jak jsme chtěli začít my, litoval Hancko

Sparťan Dávid Hancko litoval, že Plzeň vstoupila do šlágru 25. kola první ligy přesně tak, jak chtěli začít Pražané. Slovenský zadák připustil, že na Letenských se možná trochu podepsala dlouhá koronavirová přestávka. Sparta prohrála 1:2 a zůstává v tabulce až devátá.

Sparta získala z Fiorentiny slovenského obránce Hancka

Spartu Praha posílil slovenský reprezentant Dávid Hancko. Jednadvacetiletý obránce na Letnou zamířil z Fiorentiny na roční hostování s opcí.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele