Další články

Zostuzení Tottenhamu a další ztráta Arsenalu: 32. kolo Premier League v kostce

Newcastle po 20 letech v Lize mistrů? Ano, tento scénář se výrazně přiblížil realitě. Magpies totiž v nezapomenutelném utkání nasázeli Tottenhamu pět gólů v úvodních 21 minutách, vyhráli 6:1, odskočili pátým Spurs na rozdíl šesti bodů, a navíc mají zápas k dobru. V milionářské soutěži už jistě nebude scházet poprvé od ročníku 2016/17 Arsenal, ale po remíze 3:3 s posledním Southamptonem to hráče Gunners bezesporu nezajímalo.

Rozhodčímu, který se ohnal loktem po Robertsonovi, hrozí trest

Anglická Fotbalová asociace a komise rozhodčích začaly vyšetřovat asistenta Constantina Hatzidakise, který se v nedělním utkání Premier League mezi Liverpoolem a Arsenalem (2:2) ohnal loktem po domácím obránci Andym Robertsonovi.

Rekordman Salah a spasitel Nelson: 26. kolo Premier League v kostce

Víkend, na který se bude v Anglii ještě dlouho vzpomínat, má za sebou Premier League. V sobotu povstal z popela vedoucí Arsenal, když gólem Reisse Nelsona v osmé minutě nastaveného času skolil poslední Bournemouth. V neděli Liverpool zostudil Manchester United 7:0 a dvěma brankami se pod to podepsal nový nejlepší střelec v dějinách klubu v éře PL Mohamed Salah.

Jesusovy hody a samba v Newcastlu: 34. kolo Premier League v kostce

Tak ty zprávy o velikonočním vzkříšení nejsou jen pověry! Gabriel Jesus se poprvé od začátku loňského března trefil v jednom utkání víc než jednou - a hned čtyřmi fíky dal zavzpomínat na odkaz Sergia Agüera. Samba se ale tančila i v Norwichi, kde Joelinton s (tím lepším) Brunem snad definitivně uvrhli Kanárky do druhé ligy...

Ziyechova "one man show" a povstání ze dna: 23. kolo Premier League v kostce

Po patáliích s covidem-19 se na Ostrovech konečně odehrálo kolo bez jediného odloženého utkání. V očekávaném šlágru zdolala Chelsea i počtvrté v sezoně Tottenham s čistým kontem v zádech a oproti předchozím duelům v lize ukázala zlepšení. Do hlavní role se obsadil Hakim Ziyech, který obráncům Spurs motal hlavu od úvodního hvizdu a svůj nadprůměrný výkon korunoval nádhernou brankou, jež pochopitelně neschází v naší tradiční rubrice.

Obalovačka De Bruyneho a návrat Coutinha: 22. kolo Premier League v kostce

Repríza loňského finále Champions League vyzněla lépe pro Manchester City, který po hubeném, ale zaslouženém vítězství 1:0 nad Chelsea mizí konkurentům na Ostrovech v prachu. Do hlavní role se obsadil Kevin De Bruyne, jehož oku lahodící střela rozvlnila síť, dostala vyprodaný stadion do varu a zvýšila náskok obhájců titulu v čele Premier League na 11 bodů.

Řeka Mersey se zbarvila do ruda: 14. kolo Premier League v kostce

Nůžky se rozevírají. Po čtrnáctém kole nejsledovanější fotbalové soutěže světa se zdá být ještě jasnější, že o titul si to rozdají tři týmy. A zatímco Chelsea ve Watfordu i Manchester City na hřišti Aston Villy o výhru bojovaly do poslední minuty, Liverpool v Merseyside derby svého městského soka suverénně rozdrtil.

Hlavně ať tahle remíza nepřijde vniveč, přál si Robertson po utkání s Anglií

Jako jeden z nejpamátnějších zápasů popsal skotský obránce Andy Robertson páteční remízu 0:0 na hřišti Anglie, která udržela jeho tým ve hře o historický postup do osmifinále mistrovství Evropy. Skotsko získalo na turnaji důležitý první bod a cílí na závěrečný duel skupiny D s Chorvaty, s nimiž nyní bojuje o třetí místo v tabulce.

Představení účastníků Eura 2020 - Skotsko

Jejich více než dvě dekády trvající neschopnost dostat se na velkou akci lemovaly bolestivě těsné prohry s favority jako Nizozemskem nebo Itálií, ale i supertrapné výbuchy s outsidery jako Faerské ostrovy nebo Gruzie. Proto nebylo žádným překvapením, že když už se Skotové někam proplazili, vzali to oklikou přes Ligu národů. A pak nervy drásající penaltový rozstřel. A ještě jeden takový...

Nejlepší český střelec: 37. kolo Premier League v kostce

Dokázal to. Tomáš Souček jako první Čech v historii uzavře sezónu Premier League s dvojciferným počtem gólů. Desátý vsítil ve středu večer na hřišti West Bromwiche. Vyrovnával na 1:1 poté, co i vinou jeho teče otevřel skóre Matheus Pereira. Souček překonal dosavadní rekordmany Bergera s Barošem - nutno připomenout že coby střední záložník s nezanedbatelnými defenzivními pokyny. Bravo.

Zdemolovaní demolovali: Sestava 14. kola Premier League

Jako by to bylo včera, co Manchester United a Liverpool zažily historickou ostudu - a téměř v jeden den. Šestigólový debakl doma od Tottenhamu nebo ještě větší rychta od Aston Villy, na to nejen fanoušci postižených celků koukali s otevřenou pusou. Tenhle víkend se zahojili. Red Devils dali šestku Leedsu, Reds rozdrtili Crystal Palace, no a podle toho vypadá i sestava kola...

Nejdřív Suk, teď Cuf: Sestava 13. kola Premier League

Na časy, kdy čeští fotbalisté v nejkonkurenceschopnější soutěži planety hráli prim, jsme dlouho jen se slzou v oku vzpomínali. Dva slávističtí Kladiváři ovšem zalepují naše staré rány víc než důstojně. Tomáš Souček už patří několik měsíců k miláčkům fanoušků West Hamu, no a odnedávna se k němu připojil i Vladimír Coufal. Jeho raketový vzestup vyvrcholil skvělým výkonem proti Crystal Palace.

Sám doma a Tottenham: Sestava 11. kola Premier League

Dva zápasy, jeden gól a tři asistence. Kevin De Bruyne využil dva relativně snadné domácí zápasy proti Burnley a Fulhamu a vrátil se do výborné formy. Podruhé v řadě se díky tomu dostal i do All-Stars Premier League v naší pravidelné rubrice. Z řad Citizens je tam ale Kevin sám. "Do baráku" mu vlezla hned čtveřice hráčů Tottenhamu, jenž přehrál Arsenal v NLD.

Messi je nejlepší hráč na světě, shodli se obránci Liverpoolu

O druhý postup do finále Ligy mistrů za sebou usilují hráči Liverpoolu. Poslední překážkou "Reds" na cestě do Madridu, kde se 1. června uskuteční závěrečný souboj o prestižní trofej, je Barcelona. Největší pozor si obrana anglického celku v čele se stoperem Virgilem van Dijkem musí dát na Lionela Messiho, s deseti góly nejlepšího střelce soutěže.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele