základní část, 10. kolo
28.10.2023 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Het Kasteel (© AFP)

Sparta po delší době zabrala a podceňovaný Waalwijk zdolala o dvě branky

Rotterdamská Sparta sice skvěle vstoupila do nového ročníku, ale v posledních týdnech upadla do krize a v předchozích šesti ligových duelech zvítězila pouze jednou nad Vitesse (1:0). V minulých třech střetnutích navíc vybojovala jediný bod, nicméně teď potvrdila úlohu favorita s Waawijkem a díky výhře 2:0 se posunula tabulkou na šesté místo s patnácti body. RKC naopak nepotvrdilo zvedající tendenci a je třinácté s devíti body.

Hosté v úvodních pěti utkáních nebodovali, ovšem v uplynulých čtyřech zápasech si poradili s Vitesse, Twente i Volendamem. Domácí si sice zkomplikovali svou situaci přesně v polovině druhého dějství po vyloučení Arna Verschuerena, ale hosté z početní výhody nevytěžili vůbec nic. První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, za zmínku stojí jen pokus Tobiase Lauritsena z 12. minuty, který zneškodnil brankář Houwen, a nepřesná hlavička Vriendse z 44. minuty.

Domácí se dostali do důležitého vedení devět minut po změně stran - po centru z pravé strany totiž zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou skákající Oukili a rozhodčí Van der Eijk nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Lauritsen a bez větších potíží uklidil balón přímo do levého spodního růžku. Neuběhlo ani dalších deset minut a rotterdamský klub pojistil svůj náskok zásluhou Verschuerena.

Šestadvacetiletý belgický záložník po rychlém brejku čtyři na čtyři obdržel finální přihrávku do volného prostoru od Lauritsena a z bezprostřední blízkosti obstřelil bezmocného Houwena. Stejný hráč se však o tři minuty později zapsal do historie tohoto klání také černým písmem, protože naprosto nevybíravě atakoval Bakkaliho a Van der Eijk mu po zásluze ukázal přímou červenou kartu za surovou hru. Ve zbývajícím průběhu se však nic zásadního nestalo a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele