základní část, 20. kolo
04.02.2024 16:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Zwolle (© AFP)

Sparta se Zwolle selhala a prohloubila svou aktuální krizi

Rotterdamský celek nepotvrdil úlohu mírného favorita v dohrávce 20. kola proti Zwolle, a "navázal" tak na své aktuální bídné rozpoložení. V předchozích dvou týdnech nevyzrál na konkurenční Go Ahead (0:2) ani na Waalwijk (1:1). Po třetím neúspěchu za sebou se tedy propadl Eredivisií na devátou pozici se šestadvaceti body o skóre právě za svého nedělního rivala, který je osmý.

PEC v minulém kole těsně udolalo Vitesse (1:0), teď po cenném tříbodovém zisku z rotterdamské půdy neprohrálo v nejvyšší nizozemské soutěži popáté v řadě a opět udělalo další krok k vytoužené záchraně. Domácí přitom měli na začátku utkání navrch a v úvodních pětadvaceti minutách si vypracovali dvě solidní možnosti ke skórování, avšak ránu Bakariho brilantně zlikvidoval brankář Schendelaar a poté Eerdhuijzen smolně hlavičkoval do levé konstrukce.

Zwolle otevřelo gólový účet vůbec ze svého prvního náznaku šance. Přesnou mušku měl finský obránce Thomas Lam, jenž si po vynikajícím obloučku Davyho van den Berga seběhl do středu pokutového území protivníka a okamžitou hlavičkou skóroval s pomocí břevna. Sparta se ve zbývajícím průběhu první půle snažila mermomocí vyrovnat, ale Clement byl na poslední chvíli zablokován a Mita s Verschuerenem famózně vychytal hrdina tohoto střetnutí Schendelaar.

Obrázek hry se neměnil ani po přestávce, Sparta tvořila hru a hosté vyčkávali na svou šanci. Ta nakonec přišla v 70. minutě, kdy o osudu tohoto duelu rozhodl aktivní Van den Berg - ten sice po centru z pravého křídla napoprvé orazítkoval pravou tyč, nicméně s dorážkou už neměl větší potíže a balón poslal přímo do bližšího spodního růžku. V následujících minutách se nic zásadního nepřihodilo, a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele