základní část, 2. kolo
20.08.2023 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord opět neuspěl a v derby se Spartou pouze remizoval

Feyenoord se na začátku tohoto ročníku trápí a ani v zápase s městským rivalem Spartou nepředvedl nijak oslnivý výkon. Necelých deset minut po změně stran dokonce prohrával o dva góly díky trefám Charlese-Andreasa Bryma, nicméně poté alespoň prolomil svou střeleckou mizérii a v nastaveném čase srovnal na konečných 2:2. Domácí tedy měli blízko k vítězství nad slavnějším konkurentem od března roku 2017, jenže závěr utkání nezvládli.

Domácí celek však nemusí být příliš zklamán, neboť ve dvou ligových zápasech ani jednou neprohrál a se čtyřmi body se nachází v horní polovině Eredivisie, naopak Feyenoord po dvou nerozhodných výsledcích zaostává za vedoucím Alkmaarem o čtyři body. Nedělní zápas začal přeci jen opatrněji a téměř dvacet minut se nic zásadního nestalo, první větší možnost si vytvořili svěřenci trenéra Jeroena Rijsdijka.

Po hlavičce z pravé strany se míč odrazil na kopačku volného Jonathana de Guzmána, jehož dělovku z dvaadvaceti metrů skvěle vyrazil do strany brankář Wellenreuther. Favorizovaní hosté se poprvé ozvali krátce po odehrané půl hodině, kdy po hezké narážce vystřelil ve skluzu Stengs, avšak jeho přízemní bombu z dvanácti metrů brilantně zkrotil ve svém náručí gólman Olij.

Sparta se dostala do překvapivého vedení zhruba pět minut před přestávkou. Do té doby nenápadný Brym využil parádního pasu De Guzmána z pravého křídla a po krkolomnějším zpracování propálil bezmocného Wellenreuthera z mírného úhlu. Domácí po změně stran vyčkávali a druhé důležité branky se dočkali v 54. minutě. Již podruhé měl přesnou mušku Brym, který po rychlém brejku obdržel finální nahrávku od Van Crooije a ze středu šestnáctky protivníka nekompromisně zavěsil přímo do protější šibenice.

Hosté se od této chvíle vzpamatovali a za dalších devět minut mohli srovnat, ale Timberovu pumelici výtečně odvrátil Olij na rohový kop. Ihned na to přeci jen rozvlnil síť Minteh, nicméně jeho zásah neplatil kvůli ofsajdu. Feyenoord oživil svou naději na bodový zisk v 77. minutě. Snížit dokázal mexický forvard Santiago Giménez, jenž se zjevil zcela osamocen před hranicí brankového území po pasu Igora Paixãa a zblízka uklidil balón do levého horního růžku.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v první minutě nastavení zařídil konečný nerozhodný výsledek střídající slovenský krajánek Leo Sauer. Ten se po dlouhém centru téměř z poloviny hřiště opřel do míče ze čtrnácti metrů a s pomocí břevna ho ukázkově poslal do sítě.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele