základní část, 13. kolo
26.11.2023 16:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Utrechtu (© AFP)

Utrecht potvrdil zlepšenou formu a z Rotterdamu si veze důležitou výhru 2:1

Utrecht v úvodních osmi ligových zápasech jen jednou vyhrál a hned sedmkrát prohrál, utápěl se ve velké krizi a zdálo se, že šance na pohárové příčky je mizivá. Ovšem v následujících čtyřech zápasech ani jednou neprohrál a dokonce porazil i Ajax (4:3), teď potvrdil zlepšující se formu na půdě konkurenční Sparty. Po vyrovnaném průběhu nakonec rozhodl o jeho těsné výhře Isac Lidberg necelých deset minut po přestávce.

Naopak rotterdamský celek nenavázal na minulý úspěch ve Volendamu (4:1) a zaznamenal další nečekanou ztrátu, s osmnácti body mu stále patří šesté místo tabulky. Naopak Utrecht díky třetí výhře v sezóně poskočil na patnáctou příčku s dvanácti body. Svěřenci trenéra Rona Janse zahájili tento nedělní duel naprosto výborně a hned první větší možnost po necelých pěti odehraných minutách přetavili ve vedení.

Prosadit se dokázal Mats Seuntjens, jenž po rychlé akci na pravém křídle a bleskové přízemní kombinaci obdržel zpětnou pobídku od Ter Avesta a z první zamířil do vzdálenějšího spodního růžku. Domácí se v následujícím průběhu oklepali a vyrovnat mohli po pětadvaceti minutách hry, jenže Lauritsen orazítkoval pravou konstrukci. Krátce po odehrané půlhodině se chtěl prosadit domácí Camiel Neghli, ovšem ten nevyzrál na připraveného gólmana Barkase.

Domácí přeci jen vytěžili ze své aktivity kýžený gól ještě do přestávky, neboť ve 43. minutě se Camiel Neghli zjevil u pravého rohu brankového území po vynikajícím sklepnutí Lauritsena a z první nekompromisně uklidil balón do bližšího dolního rohu Barkasovi branky. Nicméně Utrecht po změně stran přidal a v 54. minutě převrhl misky vah na svou stranu díky úspěšné dorážce hlavou v podání švédského útočníka Lidberga. Sparta mohla vyrovnat zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale Bakari zblízka pouze napálil levou tyč.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele