základní část, 11. kolo
05.11.2023 16:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Almere City (© AFP)

Almere pokračuje v senzačním tažení, tentokráte vyloupilo Rotterdam

Nováček z Almere vybojoval v úvodních šesti ligových zápasech jediný bod a zdálo se, že záchrana bude viset hodně vysoko, ovšem od té doby doslova vstal z mrtvých a momentálně neprohrál pětkrát za sebou, k tomu zaznamenal tři výhry. Nyní totiž šokoval ambiciózní Spartu a z její půdy si odváží nečekaný tříbodový zisk po výsledku 2:1, tabulkou se k tomu rázem vyhoupl na fantastické deváté místo s dvanácti body.

Domácí favorit naopak nenavázal na nedávnou bezbrankovou remízu s Go Ahead a výhru nad Waalwijkem (2:0), po překvapivé ztrátě proto zůstává šestý s patnácti body. Svěřenci trenéra Alexe Pastoora začali s velkým elánem a do nečekaného vedení se dostali už ve 12. minutě z první vážnější akce utkání. Prosadit se dokázal sedmadvacetiletý francouzský útočník Thomas Robinet, jenž po centru z levé strany využil nejistého zákroku gólmana Olije a zblízka dorazil míč do branky.

Rotterdamský klub byl následně mnohem aktivnější a obstřeloval branku soupeře, jenomže kýženého vyrovnání se ne a ne dočkat. Hosté naopak čekali na svou další šanci a ta přišla zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Druhý uklidňující zásah outsidera přidal dvaadvacetiletý norský záložník Kornelius Hansen, když se po centru střídajícího Cathlineho zjevil u vzdálenější konstrukce a zblízka hlavou zavěsil přímo do bližší šibenice.

Výběr vedený koučem Jeroenem Rijsdijkem se vrátil do hry o bodový zisk v 84. minutě, neboť snížil jiný norský krajánek v Eredivisii Joshua Kitolano přesným přízemním pokusem do protějšího spodního růžku po elegantním zpracování na prsa, avšak Sparta si ve zbývajícím průběhu jinou gólovou možnost nevypracovala.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele