základní část, 10. kolo
28.10.2023 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Abe Lenstra Stadion (© AFP)

Heerenveen se konečně probudil a nováčka z Almela porazil hladce o tři góly

Heerenveen po úvodních dvou výhrách upadl do hluboké krize a v následujících sedmi zápasech vybojoval jediný bod za remízu s Nijmegenem (1:1), avšak teď díky skvělému začátku utkání s Heraclesem přerušil své více jak dvouměsíční čekání na tříbodový zisk a po výhře 3:0 se tabulkou posunul na desáté místo s deseti body. Naopak nováček z Almela po minulém nerozhodném výsledku s Twente (2:2) selhal a je osmý s dvanácti body.

SC dominovalo na trávníku od samého začátku a do vedení se mohlo dostat již po necelých šesti odehraných minutách, avšak nepříjemnou hlavičku pozdějšího hrdiny Luuka Brouwerse skvěle odvrátil do zámezí pozorný brankář Michael Brouwer. Nicméně neuběhly ani další čtyři minuty a průběžný stav tohoto střetnutí se přeci jen měnil, jelikož skórovat dokázal dvaadvacetiletý norský záložník Osame Sahraoui.

Ten totiž po chybné rozehrávce soupeře ve středu hřiště převzal balón a po více jak třicetimetrovém samostatném úniku zamířil levačkou z patnácti metrů přímo do protějšího spodního růžku. Heerenveen se ještě více přiblížil k důležitému tříbodovému zisku ve 21. minutě. V tuto chvíli se prosadil již zmiňovaný Brouwer, který po akci Olssona napřáhl z dobrých třiceti metrů a svůj parádní projektil usměrnil přímo k levé konstrukci.

Heracles chtělo vykřesat naději na bodový zisk zhruba deset minut před přestávkou, jenomže německý forvard Wehmeyer po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval pouze do břevna. Hosté po změně stran tlačili a několikrát se musel vytáhnout gólman SC Noppert, ovšem svěřenci trenéra Keese van Wonderena definitivně rozhodli o svém úspěchu dvacet minut před závěrečným hvizdem. Podruhé v tomto střetnutí totiž skóroval agilní Brouwers, neboť ten po finální nahrávce Köhlerta rozvlnil síť střelou zblízka s pomocí horní tyče.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele