základní část, 14. kolo
01.12.2023 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Abe Lenstra Stadion (© AFP)

Heerenveen potvrdil skvělou formu a bez potíží udolal i nováčka z Almere

Heerenveen se od konce října dostal do vynikající formy a tu teď potvrdil i v páteční předehrávce 14. kola, jelikož na vlastním stadionu dominoval proti nováčkovi z Almere a díky konstantnímu výkonu od začátku až do konce zvítězil vysoko po výsledku 3:0. Díky čtvrtému tříbodovému zisku z posledních pěti utkání se tedy udržel v horní polovině Eredivisie, konkrétně mu náleží solidní šesté místo s devatenácti body.

Hosté se naopak nedokázali oklepat z předchozího debaklu s Heraclesem (0:5) a ani v tomto případě neměli žádnou naději na úspěch, se třinácti body proto klesli na čtrnáctou příčku nizozemské nejvyšší soutěže. Domácí favorit byl mírně aktivnější od samého začátku a do vedení se dostal přesně po odehrané čtvrthodině zásluhou Pelleho van Amersfoorta, jenž po fantastické finální kolmici Olssona hravě obešel brankáře Bakkera a pak bez potíží rozvlnil síť zcela prázdné branky.

Almere mohlo nečekaně vyrovnat po necelé půl hodině hry, jenomže nebezpečná rána Rajiva van La Parry minula pravou konstrukci o několik decimetrů. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena navýšili svůj náskok ve 39. minutě. V tuto chvíli měl přesnou mušku Sven van Beek, který si po dlouhém pasu z půlícího kruhu a okamžité hlavičce Köhlerta seběhl k protější konstrukci a ve skluzu přeci jen dopravil balón do branky.

SC mělo navrch také po změně stran a ani ne po čtyřech minutách chtěl jeho náskok pojistit Sahraoui, avšak ten z dobré pozice mířil příliš vysoko. Heerenveen se však přeci jen definitivně uklidnil v 70. minutě, neboť podruhé v tomto střetnutí skóroval Van Amersfoort. Sedmadvacetiletý útočník tentokráte po hezké akci na pravém křídle obdržel zpětnou nahrávku od Brouwerse a z dvanácti metrů ukázkově zavěsil do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele