základní část, 10. kolo
27.10.2023 20:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Million Manhoef u míče (© AFP)

Zwolle dlouho odolávalo aktivnějšímu Vitesse, domácím zachránil bod odchovanec Manhoef

Páteční předehrávka desátého kola Eredivisie dopadla smírem. Vitesse si vytvořilo rozhodně více šancí než Zwolle, jenže produktivita byla to hlavní, co domácí pořádně trápilo. Naopak jejich protivník prakticky z minima vytěžil maximum. Dlouho držel těsné vedení po přesném zásahu Younese Namliho, v závěru ovšem přece určil konečný výsledek Million Manhoef.

Vitesse si vytvořilo svou první větší šanci v 5. minutě, svou pravačkou se snažil nasměrovat míč na vzdálenější tyčku Meulensteen, avšak jeho pokus o kousek bránu minul. Z přímáku o pár chvil později hrozil taktéž jeho spoluhráč Tielemans, gólman Schendelaar nicméně konečky prstů střelu vyrazil nad své břevno. Po jakémsi úvodním domácím tlaku naopak na druhé straně gólově udeřilo Zwolle.

MacNulty ve 25. minutě z levé strany vyslal centr na hranici vápna, kde Vellios přiťukl balón vedle sebe, Thy ho pak posunul dozadu na volného Namliho, a ten pak levou nohou zacílil parádně do spodního rohu brány. Arnhemský výběr měl k dispozici pár možností na vyrovnání do konce prvního poločasu, v té největší byl asi Kozlowski ve 40. minutě, jenže svá mířidla neseřídil vůbec dobře.

I ve druhém dějství pokračovalo Vitesse v honbě za odpovědí. Nutno však podotknout, že PEC se po přestávce ještě více zatáhlo dozadu a obranu zpevnilo natolik, že toho zprvu soupeři směrem dopředu mnoho nedovolilo. Především v poslední dvacetiminutovce ovšem přece Vites zvýšili obrátky a dočkali se nakonec toužebné a zajisté zasloužené odměny.

Už v 71. minutě nebyl daleko od vstřelené branky Manhoef, z úhlu však ještě na Schendelaara nevyzrál. O pár chvil později zastavoval míč opravdu těsně před brankovou čárou bránící Thomas poté, co nebezpečně hlavičkoval van Ginkel. Tlak sílil a sílil, neprosadili se pak znovu van Ginkel a ani Hamulič, ovšem v 88. minutě již přece udeřil Manhoef. Jednadvacetiletý odchovanec Vitesse si totiž u lajny přidrzle obhodil nedůrazně počínajícího van den Berga a pak tvrdě levačkou propálil nohy Schendelaara.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele