základní část, 15. kolo
10.12.2023 16:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

GelreDome (© AFP)

Vitesse se po delší době probudilo a nováčka z Almela přehrálo o dva góly

Celek z Arnhemu se v tomto ligovém ročníku nebývale trápí a až do této nedělní dohrávky 15. kola Eredivisie nezvítězil sedmkrát za sebou, ovšem teď pod vedením nového "prozatímního" kouče Edwarda Sturinga poprvé zvítězil a těsně před koncem tohoto kalendářního roku si tak zvedl sebevědomí. I díky neproměněné penaltě soupeře krátce po odehrané hodině vyhrál 2:0, avšak v tabulce mu stále patří předposlední sedmnácté místo s jedenácti body.

Vitesse zaznamenalo teprve svou třetí výhru v sezóně a ta se nerodila lehce, nicméně Heracles podruhé za sebou neskórovalo a v nejvyšší nizozemské soutěži se tak nachází na čtrnácté pozici s patnácti body. Úvodní čtvrthodina nic zásadního nepřinesla, poté mohli nečekaně udeřit hosté. K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Hoogma, ale jeho pokus směřující do pravého spodního růžku skvěle zneškodnil brankář Room.

Domácí se dostali do důležitého vedení přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy se teprve dvacetiletý záložník Gyan de Regt po finální kolmici Kozłowskiho zbavil bránícího Wieckhoffa a nakonec se štěstím propálil vyběhnutého gólmana Brouwera. Heracles mělo velkou šanci na vyrovnání ve 32. minutě, neboť rozhodčí Gözübüyük nařídil v jeho prospěch pokutový kop za evidentní podražení Rooma na rozběhnutého Ouahima.

Jenomže obrovskou šancí pohrdl švédský útočník Emil Hansson, protože vyprodukoval hodně slabou přízemní střelu a pozorný Room ji snadno ukryl ve svých rukavicích. Hosté hráli od tohoto momentu bez jakékoli energie a až do závěrečného hvizdu nijak výrazně nezahrozili, naopak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasovali druhý rozhodující úder - náskok SBV totiž pojistil střídající francouzský záložník Amine Boutrah razantním projektilem doprostřed branky od levého rohu brankového území.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele