základní část, 18. kolo
21.01.2024 14:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Ondřej Lingr (© AFP)

Střídající Lingr svým druhým gólem v Eredivisii zařídil výhru Feyenoordu nad Vitesse

Obhájce mistrovského titulu vstoupil do nového roku nepřesvědčivou remízou s Nijmegenem a příliš dobrý výkon nepředvedl ani v Arnhemu s posledním Vitesse, tentokráte se stal jeho hrdinou český záložník Ondřej Lingr. Ten přišel na trávník až v 80. minutě a ani ne po třech minutách strávených na trávníku vsítil rozdílovou trefu na 2:1. Po jeho gólu navíc bylo utkání přerušeno, protože na trávník vtrhl větší počet domácích příznivců.

Svěřenci trenéra Arneho Slota si tak díky premiérovému tříbodovému zisku v tomto kalendářním roce upevnili druhé místo Eredivisie s pětibodovým náskokem před třetím Twente, za vedoucím PSV v tuto chvíli zaostávají o bodů deset. Klub z Arnhemu se za svůj nedělní výkon v žádném případě nemusí stydět, ale po minulé bezbrankové remíze s Utrechtem vyšel naprázdno a v tabulce je úplně poslední osmnáctý s dvanácti body o skóre za sedmnáctým Volendamem.

Rotterdamský gigant vstoupil do tohoto klání mnohém lépe a v úvodní desetiminutovce hned dvakrát zahrozil v současnosti nejlepší střelec celé ligové soutěže Giméneze, ovšem s pokusy mexického kanonýra si v obou případech poradil připravený gólman Room. Hosté se dočkali důležitého vedení krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy Lutsharel Geertruida napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho tečovaný projektil zaplachtil za marně se natahujícího strážce SBV.

Jasný favorit chtěl navýšit své vedení po půl hodině hry, nicméně Paixao mířil o kousek vedle pravé konstrukce. Vitesse se poprvé ozvalo v samém závěru první půle, když ránu Vissera bravurně odvrátil na rohový kop brankář Bijlow. Feyenoord si po změně stran hlídal těsný náskok a mohl ho několikrát navýšit, jenomže Dilrosun orazítkoval břevno, Giméneze znovu vychytal Room a Wieffer v jasné pozici hlavičkoval mimo prostor tří tyčí.

A tak v 76. minutě přišel na opačné straně trest. Francouzský záložník Amine Boutrah obdržel parádní finální kolmici na pravou stranu od nově příchozího Buitinka a po krátkém sólu zavěsil přesně pod břevno. Nicméně rozhodnuto bylo o sedm minut později, neboť již zmiňovaný Lingr si důrazně seběhl do brankového území protivníka a z bezprostřední blízkosti pokořil bezmocného Rooma přízemním pokusem.

Poté se dostali na hrací plochu fanoušci Vitesse a musela zasahovat policie, hra byla přerušena na zhruba sedm minut. SBV však ani v dlouhém čtrnáctiminutovém nastavení nic nevymyslelo a v této sezóně Eredivisie tak utrpělo už svou dvanáctou prohru.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele