základní část, 26. kolo
16.03.2024 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

GelreDome (© AFP)

Vitesse na kýženou výhru nedosáhlo a s Almere pouze remizovalo 1:1

Vitesse ani ve 26. kole Eredvisie nedokázalo udělat důležitý krok k záchraně a nyní i přes jasnou převahu mohlo být rádo, že s nováčkem z Almere vybojovalo alespoň bod za nerozhodný výsledek 1:1. V tabulce se tedy stále nachází na sedmnáctém sestupovém místě se sedmnácti body a za šestnáctým Waalwijkem i patnáctým Excelsiorem stále zaostává o bodů pět. Almere se naopak o další krůček opět přiblížilo k vytouženému udržení.

Hostující tým plnil v tomto střetnutí úlohu mírného outsidera, nicméně po třetí remíze za sebou na tom není úplně špatně a s třiceti body mu náleží dvanáctá příčka. Úvodní čtvrthodina se spíše nesla v nervóznějším duchu, poté se mohlo dostat do vedení SBV. Pozdější hrdina Anis Hadj Moussa totiž předvedl krásnou individuální akci přes několik protihráčů, jenže nakonec mířil o celkem znatelný kus vedle levé konstrukce.

Naopak hosté z následného protiútoku nečekaně otevřeli gólový účet. Prosadit se dokázal dvaadvacetiletý norský záložník Kornelius Hansen, jenž po finální kolmici Koopmeinerse vystřelil z deseti metrů z mírného úhlu a jeho přízemní pokus zapadl přesně do protějšího růžku. Vitesse chtělo srovnat krok v samém závěru úvodního dějství, ale Hadj Moussa nebyl ani v tomto případě úspěšný, protože brankář Şahin-Radlinger výtečně odvrátil balón do zámezí.

Almere mohlo přidat druhou uklidňující branku krátce po změně stran, avšak nebezpečnou hlavičku francouzského kanonýra Robineta vyškrábl nad svou branku připravený gólman Room. Domácí pak postupně zvyšovali své obrátky a zaslouženého vyrovnání se dočkali v 87. minutě - aktivní Hadj Moussa tentokráte po parádní nahrávce Tielemanse zachoval v zakončení chladnou hlavou a z mírného úhlu zakroutil míč ke vzdálenější tyči.

Vitesse nakonec hodlalo otočit vývoj tohoto klíčového střetnutí v poslední minutě základní hrací doby, nicméně ránu Kozlowského vyrazil Şahin-Radlinger famózně jednoruč před sebe a poté Hadj Moussa svou dělovkou z dvanácti metrů jen napálil levou spojnici.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele