základní část, 9. kolo
22.10.2023 14:30 CET
2 : 4
(1:0)

Reportáž

Nováček ze Zwolle si po bláznivém průběhu odváží všechny body z Rotterdamu

Excelsior až do tohoto utkání předváděl konstantní výkony, v dosavadních osmi duelech totiž jen jednou prohrál a s třinácti body se nacházel na fantastickém pátém místě ligové tabulky. Do nedělního zápasu se Zwolle vstupoval jako favorit a po prvním poločase vedl, jenže ve druhém dějství inkasoval hned čtyřikrát a nakonec se musí smířit s nečekanou porážkou 2:4. SBV kleslo na šestou pozici Eredivisie, PEC naopak poskočilo na deváté místo s deseti body.

Hosté vstoupili do tohoto utkání aktivněji a během úvodních dvaceti minut si vytvořili dvě solidní možnosti, avšak pozdější střelec Younes Namli nejprve pálil o kousek vedle pravé tyče a krátce po odehrané čtvrthodině zlikvidoval jeho tvrdou střelu pozorný brankář Van Gassel. Svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena z ničeho nic prorazili ve 39. minutě, jelikož Julian Baas po pasu Horemanse z pravého křídla hlavičkoval i v pádu přímo k bližší konstrukci.

PEC však zahájilo i druhé dějství mnohem lépe a kýženého vyrovnání se dočkalo ani ne po dvou odehraných minutách. Prosadit se dokázal právě aktivní Namli, jenž si po přihrávce Van den Berga přehodil míč na pravačku a z hranice pokutového území uklidil svůj přízemní pokus k protější tyči. Výběr vedený koučem Johnnym Jansenem rozhodl o svém překvapivém úspěchu v rozmezí 66. - 81. minuty, kdy skóroval hned třikrát.

Vývoj dokázal otočit jednatřicetiletý řecký forvard Apostolos Vellios, neboť po parádní kolmici Buurmeestera vůbec na nic nečekal a z mírného úhlu se trefil přesně do vzdálenějšího spodního růžku. Neuběhlo ani dalších sedm minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový, protože zkušený německý útočník Lennart Thy si po skvěle načasované přihrávce Velanase seběhl do levého rohu brankového území a křižnou ranou pokořil bezmocného Van Gassela.

O osm minut později přidal definitivní pojistku Vellios, který zaznamenal svůj druhý gól tohoto klání pohotovou tečí z pěti metrů doprostřed branky po finální pobídce Thye z levé strany - 1:4. SBV sice ještě korigovalo výsledek v 84. minutě díky přesnému voleji Troye Parrotta po přímém volném kopu Baase, ale ve zbývajícím průběhu se již na nic dalšího nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele