základní část, 13. kolo
25.11.2023 16:30 CET
2 : 4
(1:1)

Reportáž

Santiago Giménez (© AFP)

Feyenoord opanoval rotterdamské derby, hattrickem se blýskl Giménez

Obhájce mistrovského titulu naplnil po reprezentační přestávce papírové předpoklady a nyní v městském derby s Excelsiorem zvítězil po divokém výsledku 4:2, jeho výhru opět řídil mexický kanonýr Santiago Giménez. Ten v sobotu zaznamenal hattrick a s parádními šestnácti ligovými trefami v třinácti odehraných zápasech se vyhoupl do čela tabulky střelců celé Eredivisie o dva góly před Vangelise Pavlidise z Alkmaaru.

Hostující celek tak zaznamenal třetí ligovou výhru v řadě, s dvaatřiceti body si upevnil druhé místo nizozemské nejvyšší soutěže a za vedoucím PSV stále zaostává o bodů sedm, navíc se skvěle naladil na důležité úterní střetnutí Ligy mistrů se španělským Atléticem. SBV sice statečně vzdorovalo, jenže za svým favorizovaným sokem přeci jen zaostávalo a tabulkou se propadlo na devátou příčku s patnácti body.

Svěřenci trenéra Arneho Slota zahájili tento duel s velkou aktivitou a do vedení se dostali již po necelých šesti odehraných minutách zásluhou Giméneze. Stále teprve dvaadvacetiletý forvard se po tečovaném pasu Igora Paixãa z pravého křídla zjevil u vzdálenější konstrukce a zblízka nemohl minout zcela prázdnou brankou. Domácí to ale v žádném případě nezabalili a o deset minut později nečekaně srovnali krok.

Irský útočník Troy Parrott po špatné rozehrávce Paixãa převzal finální kolmici od Lazarose Lamproua a z dvanácti metrů obstřelil gólmana Bijlowa chytrým přízemním pokusem. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo, nicméně hosté po změně stran výrazně přidali a o svém úspěchu rozhodli dvěma trefami v rozmezí 61. až 66. minuty. Těsné vedení jim nejprve vrátil nezastavitelný Giménez, jenž tentokráte po zpětné přihrávce Minteha vůbec na nic nečekal a z první napálil balón k přední tyči kolem dívajícího se Van Gassela.

Neuběhlo ani dalších pět minut a přesnou mušku měl hrdina minulého střetnutí s Alkmaarem Quinten Timber, jelikož se po geniální narážečce se Stengsem ocitl sám před Van Gasselem a z bezprostřední blízkosti ho nekompromisně propálil - 1:3. Excelsior ještě vykřesal naději na bodový zisk zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, protože Lamprou snižoval na rozdíl jediné branky po pobídce Parrotta, když nikým nehlídán překonal vyběhnutého Bijlowa.

Ovšem v 82. minutě nakonec měl poslední slovo famózní Giménez, neboť jeho tečovaná střela od pravého rohu pokutového území zapadla k vzdálenější konstrukci do protipohybu strážce SBV.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele