základní část, 11. kolo
04.11.2023 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar prohloubil trápení a z Rotterdamu si odváží jen bod

Ambiciózní Alkmaar zahájil tento ligový ročník velmi elegantně, neboť v úvodních devíti duelech hned osmkrát zvítězil a jednou remizoval, ovšem po vysoké porážce v Konferenční lize s Aston Villou (1:4) upadl do krize a teď v Eredivisii podruhé za sebou strádal. Naposledy v nedohraném utkání s Nijmegenem prohrával těsně před koncem 1:2, nyní v nastaveném čase přišel o výhru s rotterdamským Excelsiorem.

AZ tak v tabulce momentálně kleslo na třetí příčku se šestadvaceti body a za vedoucím PSV již zaostává o propastných sedm bodů, naopak SBV si po dvou nečekaných porážkách připisuje na konto nesmírně cenný bod a se čtrnácti body je sedmé. Toto sobotní utkání se v žádném případě neneslo v ofenzivním duchu a diváci se mnoha vyložených možností nedočkali, z prvního poločasu stojí za zmínku jen šance domácího Troye Parrotta.

Ten si v 26. minutě naskočil na povedený pas z křídla a chtěl skórovat prudkou hlavičkou, avšak naprosto fenomenální zákrok vytáhl gólman Ryan. Excelsior držel krok se svým favorizovaným rivalem také po změně stran, ale zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasoval rozdílovou branku. AZ se totiž dostalo do vedení po rohovém kopu z pravé strany a voleji Mayckela Lahda, který o několik centimetrů překročil brankovou čáru.

Hosté mohli navýšit svůj náskok v 81. minutě, kdy se v obrovské šanci zjevil řecký kanonýr Pavlidis, ovšem jeho přízemní projektil výtečně zneškodnil brankář Van Gassel. Ve zbývajícím průběhu se zdálo, že svěřenci trenéra Pascala Jansena udrží hubený náskok až do závěrečného hvizdu, jenomže v první minutě nastavení zařídil překvapivé vyrovnání Cisse Sandra pohotovou dorážku z bezprostřední blízkosti po hlavičce střídajícího Agrafiotise a reflexivním zákroku Ryana.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele