základní část, 25. kolo
09.03.2024 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Mandemakers Stadion (© AFP)

Waalwijk zvládl záchranářskou bitvu s Vitesse a oživil své naděje na přímé udržení

RKC v sobotním utkání 25. kola potřebovalo uspět nad úhlavním rivalem z Arnhemu a to se mu nakonec povedlo, když i přes vyrovnání soupeře zhruba deset minut po přestávce nakonec převrhlo misky vah na svou stranu dvěma zásahy v závěrečné dvacetiminutovce. Díky cennému vítězství 3:1 zůstává v tabulce na šestnácté barážové pozici s jednadvaceti body a za patnáctým Excelsiorem už je jen vinou horšího skóre.

Hosté naopak toto klíčové střetnutí nezvládli a vzhledem k velmi obtížnému losu ve zbývajícím průběhu sezóny se s nimi v boji o udržení prvoligové licence již tolik nepočítá, i když z jejich pohledu stále není nic úplně ztraceno - v tuto chvíli jsou sedmnáctí se šestnácti body a na dvojici Waalwijk - Excelsior tedy ztrácejí "přijatelných" pět bodů. První poločas nebyl z diváckého pohledu nikterak atraktivní, i přesto však přinesl jeden gól.

Domácí se dostali do vedení ve 28. minutě zásluhou čtyřiadvacetiletého forvarda Davida Mina, jenž po rychlé akci na pravém křídle obdržel nezištný pas od Lelievelda a z hranice brankového území i v záklonu nasměroval balón do protější šibenice. Poté tempo hry upadlo a teprve po změně stran se ledy opět rozhýbaly, svěřenci trenéra Edwarda Sturinga se dočkali vyrovnání v 56. minutě.

Prosadit se dokázal dvacetiletý americký záložník Paxten Aaronson, který si po pasu Kozłowskiho udělal místo mezi dvěma protihráči a jeho skákavý pokus z mírného úhlu skončil ve vzdálenějším spodním růžku. Nicméně rozhodující krok k výhře přeci jen udělalo RKC a to zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem, neboť Reuven Niemeijer si zpracoval obtížný centr Van den Buijse a zblízka pokořil bezmocného brankáře Rooma.

Vitesse se poté snažilo odpovědět, jenže až do závěrečného hvizdu se k ničemu nebezpečnému nedostalo a naopak v nastaveném čase inkasovalo potřetí - výhru Waalwijku pečetil zkušený pětatřicetiletý kanonýr Michiel Kramer přízemní střelou z dvaceti metrů do zcela prázdné branky po předchozím vyběhnutí Rooma až do šestnáctky protivníka.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele