základní část, 14. kolo
02.12.2023 20:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Mandemakers Stadion (© AFP)

Waalwijk neudržel dvoubrankový náskok a s Excelsiorem nakonec jen remizoval

Podceňovaný Waalwijk si v minulém kole všlápl na nováčka ze Zwolle a díky výhře 2:1 ukončil svou čtyřzápasovou sérii bez bodového zisku, nyní sahal po dalším vítězství proti nevyzpytatelnému Excelsioru. Díky trefám Yassina Oukiliho vedl přesně po odehrané hodině o dva góly, jenže v závěrečné dvacetiminutovce vyhořel a nakonec se musel smířit s nerozhodným výsledkem v poměru 2:2.

SBV sice protáhlo svou sérii bez výhry na sedm utkání za sebou, ale vzhledem k průběhu určitě bude s remízou spokojeno. RKC se v tabulce Eredivisie momentálně nachází na třináctém místě se třinácti body, naopak hosté mají na kontě o tři body více a jsou devátí. Skóre tohoto sobotního klání otevřel krátce po dvaceti odehraných minutách právě Oukili, jenž si po finální nahrávce Lelievelda udělal místo před hranicí brankového území a z první nekompromisně rozvlnil síť.

Svěřenci trenéra Henka Frasera si v následujícím průběhu hlídali hubený náskok a čekali na další šanci, která přišla v 60. minutě. Dvaadvacetiletý záložník s marockými kořeny Oukili se tentokráte opřel do odraženého míče z osmnácti metrů a jeho pokus nešťastně tečoval padající Julian Baas do protipohybu bezmocného gólmana Van Gassela. Hosté to však nevzdali a do hry o bodový zisk se vrátili v 74. minutě.

Po centru z levého křídla chtěl hlavou odvrátit balón do bezpečí dobře postavený Dario van den Buijs, jenže ho zasáhl tak smolně, že ho uklidil k pravé tyči vlastní branky kolem dívajícího se brankáře Vaessena. Neuběhlo ani dalších šest minut a konečný nerozhodný stav zařídil Baas. Teprve jednadvacetiletý záložník se totiž postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a míč ukázkově zakroutil přesně pod břevno kolem plachtícího Vaessena.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele