základní část, 21. kolo
09.02.2024 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Waalwijk po skvělém začátku zaskočil Nijmegen a po dvou a půl měsících slaví v Eredivisii výhru

Waalwijk vstupoval do této páteční předehrávky 21. kola v roli jasného outsidera, ovšem díky bleskovým zásahům Davida Mina vedl již krátce po dvaceti odehraných minutách o dva góly a nadějný náskok poté udržel až do závěrečného hvizdu. RKC se naposledy radovalo z tříbodového zisku v nizozemské nejvyšší soutěži koncem listopadu uplynulého roku (výhra 2:1 nad Zwolle), v tabulce mu stále patří šestnáctá barážová příčka s osmnácti body.

RKC si prozatím vytvořilo šestibodový náskok před sedmnáctým Volendamem i posledním Vitesse, naopak za patnáctým Heraclesem zaostává o jediný bod. NEC tentokráte nenavázalo na skvělou formu, kdy v sedmi ligových duelech získalo parádních sedmnáct bodů a k tomu vždy dokázalo skórovat, v Eredivisii se po této nečekané ztrátě nachází na sedmé pozici s devětadvaceti body o bod ze šestým Go Ahead Eagles.

Svěřenci trenéra Henka Frasera začali s velkým elánem a hned svou první větší možnost ze 7. minuty přetavili ve vedoucí gól, jelikož čtyřiadvacetiletý útočník Min si po skvěle zahraném přímém volném kopu Meijerse z levé strany seběhl do brankového území protivníka a z první napálil balón přímo do protějšího spodního růžku kolem dívajícího se brankáře Cillessena. Domácí navýšili svůj náskok o čtvrthodiny později po kuriózním momentu ohledně pokutového kopu.

Rozhodčí Manschot nařídil penaltu pro RKC po evidentním nedovoleném zákroku Sandlera na Mina až po přezkoumání videa, k ní se vzápětí postavil Min a hostující strážce jeho tvrdou ránu skvěle zneškodnil. Jenomže ihned na to šlo do akce opět video a to odhalilo předčasně vyběhnutí Cillessena, Min proto dostal "druhou šanci" a tentokráte s přehledem zavěsil k levé konstrukci.

Hosté pak až do závěrečného hvizdu toho příliš zajímavého nepředvedli, postupně proti dvěma solidním šancím Cheryho i v samém závěru proti nepříjemnému projektilu Ogawy výtečně zasáhl gólman Vaessen, a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele