základní část, 12. kolo
11.11.2023 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead díky další brance Willumssona udolalo tápající Waalwijk

Celek z Deventeru před týdnem naprosto deklasoval konkurenta z Arnhemu (5:1), a to hlavně díky dvěma trefám Willuma Willumssona. Islandský záložník měl přesnou mušku i o týden později ve Waalwijku a jedinou trefou tohoto střetnutí rozhodl o další důležité výhře svého týmu. Go Ahead si tak upevnilo páté místo tabulky se ziskem solidních jednadvaceti bodů, naopak RKC už po osmé porážce v tomto ligovém ročníku kleslo na šestnáctou barážovou pozici s devíti body.

Úvod zápasu se překvapivě nesl ve velmi ofenzivním duchu a po úvodním náporu mírného favorita začal tlačit i domácí vyzyvatel. Hosté si vypracovali první větší možnost po necelých osmi odehraných minutách, kdy po centru z křídla vyprodukoval povedenou hlavičku ze středu pokutového území Oliver Edvardsen, ale ten nakonec minul levou konstrukci o několik decimetrů.

Waalwijk se mohl dostat do překvapivého vedení po necelé čtvrthodině hry, avšak rána Daria Van den Buijse z přímého volného kopu z necelých dvaceti metrů pouze orazítkovala břevno. O pár minut později se chtěl prosadit hlavou jeho spoluhráč Kramer, jenže balón v tuto chvíli letěl příliš vysoko. Ve 25. minutě se za gólmanem De Langem chvěla branková konstrukce podruhé, neboť horní tyčku napálil útočník Cleonise.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho z ničeho nic rozhodli o svém úspěchu za dalších pět minut. Willumsson na levé straně šestnáctky převzal povedený pas Rommense a i v obležení několika protihráčů přece jen zakončil, jeho skákavý projektil pak zapadl do protějšího spodního růžku. Domácí se od tohoto momentu snažili něco udělat s výsledkem, nicméně kromě nepřesné střely Roemeratoeho z 60. minuty si nic nebezpečného nevypracovali a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele