základní část, 9. kolo
21.10.2023 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Yassin Oukili (© AFP)

Waalwijk nakonec udolal Volendam, ten po těsné porážce klesl na samotné dno Eredivisie

Volendam po minulé překvapivé výhře nad Utrechtem (1:0) chtěl potvrdit zlepšující se náladu i po reprezentační přestávce na půdě Waalwijku, jenže i přes vyrovnávací gól minutu před vypršením základní hrací doby na bodový zisk nedosáhl a kvůli inkasované trefě ve druhé minutě nastavení tedy prohrál 1:2. V tabulce navíc klesl na úplně poslední osmnácté místo se čtyřmi body, naopak RKC se vyhouplo na jedenáctou pozici s devíti body.

Domácí celek naposledy utrpěl překvapivou porážku 0:1 v Almere a teď si přeci jen vylepšil reputaci, nicméně jeho sobotní vítězství se rozhodně nerodilo lehce. První poločas neoplýval ofenzivní podívanou a za celých pětačtyřicet minut byly k vidění jen tři přímé střely na branku, avšak svěřenci trenéra Henka Frasera se i tak dostali do vedení díky brance Davida Mina z 43. minuty.

Čtyřiadvacetiletý útočník totiž po přihrávce Meijerse předvedl nádhernou individuální akci na levé straně šestnáctky a naprosto úchvatnou střelou z mírného úhlu parádně zavěsil do protější šibenice kolem plachtícího gólmana Backhause. Po změně stran mohli domácí navýšit náskok, jenomže Kramer po přímém volném kopu mířil o kousek vedle pravé tyče a pak razantní hlavičku Gaariho skvěle zneškodnil pozorný Backhaus.

Hostující vyzyvatel nečekaně vyrovnal v 89. minutě. Prosadit se dokázal šestadvacetiletý marocký obránce Benaissa Benamar, jenž si po vynikajícím pasu střídajícího Johnsona z levé strany udělal prostor k hlavičce na hranici brankového území a bez problémů pokořil gólmana Houwena. Ovšem domácí favorit rozhodl o svém úspěchu ve druhé minutě nastavení, protože skóroval Yassin Oukili přesnou křižnou ranou z dvaceti metrů do levého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele