základní část, 17. kolo
13.01.2024 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Kees van Wonderen (© AFP)

Heerenveen zachránil na půdě Zwolle alespoň bod díky brance v nastaveném čase

Heerenveenu se nepovedl závěr uplynulého roku a vítězně nevstoupil ani do toho nového, protože ve Zwolle nepředvedl optimální výkon a nakonec mohl být rád, že vybojoval alespoň bod za nerozhodný výsledek 2:2. SC nevyhrálo v nejvyšší nizozemské soutěži již potřetí za sebou a v tabulce mu patří devátá příčka, PEC má na kontě o bod méně a nachází se na desátém místě.

Svěřenci trenéra Keese van Wonderena přitom zahájili tento duel naprosto fantasticky a již po necelých sedmi odehraných minutách vedli. Unikajícího Wålemarka totiž podrazil na hranici pokutového území El Azzouzi a rozhodčí Makkelie po konzultaci s VAR ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl Anas Tahiri, jelikož po zemi s přehledem zamířil do pravého spodního růžku.

Hosté měli mírně navrch i v následujícím průběhu prvního poločasu, ovšem kvůli několika neproměněným šancím svůj náskok nenavýšili. Domácí celek naopak po změně stran přidal a kýženého vyrovnání se dočkal v 64. minutě. Skórovat dokázal Younes Namli, který potrestal obrovskou hrubku v rozehrávce v podání brankáře Nopperta a zcela osamocen se zkušeně trefil k pravé konstrukci.

Neuběhlo ani dalších devět minut a vývoj tohoto střetnutí otočil jednatřicetiletý německý kanonýr Lennart Thy, neboť si seběhl do brankového území na parádní centr Namliho z pravého křídla a pohotovou hlavičkou rozvlnil síť poloprázdné branky. Ve zbývajícím průběhu se zdálo, že se výsledek už měnit nebude, ale v první nastavené minutě z ničeho nic zařídil konečnou remízu střídající Ché Nunnely šťastnou střelou z hodně ostrého úhlu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele