základní část, 15. kolo
09.12.2023 20:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© NEC Nijmegen)

Nijmegen navázal na skalp Alkmaaru a ze Zwolle si veze další důležité body

Nijmegen se ještě ve středu nacházel na šestnácté barážové příčce a nemohl prolomit dlouhou sérii bez vítězství, ovšem poté dotáhl do vítězného konce dohrávku 10. kola na půdě Alkmaaru, když ve zbývajících šesti minutách udržel vedení 2:1. Nyní si přenesl dobré rozpoložení na půdu Zwolle a po zodpovědném výkonu od začátku až do konce přehrál nováčka letošního ročníku po výsledku 3:1.

Díky dvěma výhrám během čtyř dnů se tak rázem vyhoupl na solidní deváté místo s osmnácti body, naopak PEC po minulé jasné výhře ve Volendamu (5:0) tentokráte selhalo a patří mu desátá příčka se sedmnácti body. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera vstoupili do tohoto sobotního utkání s velkým nasazením a hned po sedmi odehraných minutách skóroval Nuytinck, jehož trefa však nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu.

Domácí poprvé zahrozili ve 39. minutě, jenže nebezpečnou ránu Velanase zastavilo břevno. NEC se dostalo do důležitého vedení o čtyři minuty později. Prosadit se dokázal Elayis Tavşan, který se opřel do odraženého míče z voleje a ze středu pokutového území soupeře ho usměrnil přímo do bližšího spodního růžku. Nijmegen navíc vlétl do druhého dějství jako uragán a po jednadvaceti odehraných sekundách přidal druhý uklidňující gól.

Tentokráte měl přesnou mušku Bart van Rooij - ten totiž vypálil ze čtrnácti metrů a přízemním pokusem překonal zasahujícího gólmana Schendelaara. Zwolle vykřesalo naději na bodový zisk necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, jelikož snížil Younes Namli nezištným obstřelem z mírného úhlu k přední konstrukci. Domácí si ale ve zbývajícím průběhu další šanci nevypracovali a naopak v nastaveném čase inkasovali potřetí, protože střídající Youri Baas uspěl tváří v tvář proti Schendelaarovi přesnou střelou z osmi metrů.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele