základní část, 5. kolo
17.09.2023 12:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Zwolle neudrželo vedení a s oslabeným Go Ahead se nakonec rozešlo smírně

Go Ahead se poslední dobou dostalo do dobré formy a tu chtělo potvrdit i na půdě nováčka ze Zwolle, jenže téměř celý druhý poločas hrálo v oslabení a nakonec mohlo být rádo, že i v deseti alespoň vyrovnalo. Po dvou předchozích výhrách tak v Eredivisii ztratilo, i přesto se nachází na solidním sedmém místě se sedmi body. PEC prodloužilo šňůru bez porážky na tři duely v řadě a se shodným počtem bodů jako klub z Deventeru je osmé jen vinou horšího skóre.

Po úvodní šanci Namliho z 19. minuty měli mírně navrch hosté a poprvé rozvlnit síť se jim povedlo zhruba pět minut před přestávkou. Do černého sice zamířil islandský záložník Willum Willumsson, nicméně jeho trefa nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. Svěřenci trenéra Reného Hakeho si výrazně zkomplikovali situaci dvě minuty po změně stran.

Obránce s ghanskými kořeny Jamal Amofa obdržel první žlutou kartu přesně v polovině prvního poločasu a ve 47. minutě při snaze získat balón na útočné polovině nevybíravě došlápl kotník Lama, rozhodčí Dieperink tak neměl jinou možnost, než ukázat Amofovi druhou žlutou a následně tedy i červenou kartu. PEC využilo početní výhodu téměř okamžitě, do vedení se totiž dostalo o pět minut později.

Úvodní gól tohoto nedělního střetnutí vsítil Eliano Reijnders, jenž se po naprosto fantastické kolmici Druijfa ocitl zcela sám před gólmanem De Langem a toho pokořil přesným přízemním obstřelem. Go Ahead se však v žádném případě nevzdalo a v 70. minutě nečekaně srovnalo krok. Cenný bod svému týmu zajistil norský forvard Oliver Valaker Edvardsen, jehož prudká hlavička z hranice brankového území po přesném pasu Kuiperse zapadla za plachtícího brankáře Schendelaara.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele