základní část, 11. kolo
05.11.2023 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zwolle odčinilo pohárový kolaps a konkurenční Fortunu zaslouženě porazilo 2:0

Nováček ze Zwolle v posledních týdnech stabilizoval výkonnost na ligové scéně, nyní měl navíc co napravovat po senzační porážce v 1. kole národního poháru s amatérským týmem AFC Amsterdam (0:1). Svou úlohu v důležitém utkání s Fortunou zvládl na jedničku a na konto si připsal důležité tři body díky vítězství 2:0, tabulkou proto poskočil na osmé místo se čtrnácti body.

Naopak celek ze Sittardu po minulé bezbrankové remíze s Utrechtem prohrál již popáté z předchozích šesti utkání a klesl na čtrnáctou pozici s deseti body. Hosté přitom zahájili tento nedělní duel aktivněji a do vedení se mohli dostat již po necelých čtyřech odehraných minutách, avšak pohotová rána Sierhuise pouze orazítkovala pravou konstrukci. Zhruba deset minut před přestávkou zahrozil také hostující Halilović, jenže jeho nepříjemný pokus těsně minul pravou tyč.

Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena z ničeho nic prorazili ve 42. minutě. Do vedení se dostali zásluhou Davyho van den Berga, jenž po vynikající pobídce Buurmeestera za defenzivu soupeře vůbec na nic nečekal a balón pohotově uklidil do protějšího spodního růžku. Domácí chtěli navýšit náskok zhruba v polovině závěrečného dějství, ovšem projektil řeckého šikuly Velliose brilantně zlikvidoval pozorný gólman Pandur.

V závěrečné čtvrthodině se nejprve opět blýskl Pandur proti ráně Druijfa a o pár minut později zabránil vyrovnání gólman Schendelaar díky výtečnému zákroku po bombě Feratiho, Zwolle přeci jen pojistilo svou výhru v poslední minutě základní hrací doby. Druhou uklidňující trefu totiž zaznamenal střídající Odysseus Velanas, který po zpětném pasu aktivního Druijfa do volného prostoru rozvlnil síť razantní hlavičkou z bezprostřední blízkosti.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele