základní část, 25. kolo
10.03.2024 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující hráči Zwolle (© PEC Zwolle)

PEC opět neukončilo krizi a s posledním Volendamem pouze remizovalo

Zwolle se v polovině února dostalo do výsledkové krize a tu nedokázalo překonat ani v duelu s posledním Volendamem, se kterým neudrželo jednobrankový náskok a muselo se smířit s remízou 1:1. PEC sice přerušilo svou nelichotivou šňůru tří prohraných zápasů v řadě, ale vzhledem k situaci rozhodně chtělo vyhrát. V tuto chvíli má na kontě osmadvacet bodů a patří mu třinácté místo, zatímco Volendam je stále poslední osmnáctý s pouhými čtrnácti body.

FC sice dokázalo bodovat po dvou vysokých porážkách s Heerenveenem (0:4) i Nijmegenem (2:5), jenomže za sedmnáctým Vitesse zaostává o body dva a na šestnáctý Waalwijk má dokonce již sedmibodové manko. Domácí favorit byl od začátku lepším týmem a hned po dvou odehraných minutách si vytvořil první větší příležitost, avšak osamocený Silvester van der Water selhal ve stoprocentní pozici a pouze napálil levou konstrukci.

Zwolle znovu zahrozilo necelých deset minut před přestávkou, nicméně trefa německého kanonýra Thye neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena se dostali do zaslouženého vedení v 55. minutě. Prosadit se dokázal čtyřiadvacetiletý záložník Davy van den Berg, jenž se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a nádherným krouceným projektilem poslal míč přímo do vzdálenější šibenice.

Hosté se ale nevzdali a po nepoměněné možnosti Thye zhruba v polovině závěrečného dějství nečekaně vyrovnali. Konečný nerozhodný výsledek zařídil kapitán Damon Mirani, který se po rohovém kopu a nejistém zákroku gólmana Schendelaara nejlépe zorientoval před brankou a ze tří metrů pohotově hlavou uklidil balón do sítě. PEC ještě chtělo převrhnut misky vah na svou stranu ve třetí nastavené minutě, ovšem gól střídajícího Velliose neplatil vinou zřetelného ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele