základní část, 3. kolo
26.08.2023 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© NEC Nijmegen)

Mattsson vysvobodil Nijmegen z letargie, Waalwijk zapsal třetí porážku od startu sezóny

Nedobrý vstup do sezóny Nijmegen ve třetím kole Eredivisie přece zažehnal, před vlastními fanoušky si poradil s Waalwijkem. Ten naopak pouze plynule navázal na výsledkové tápání a prodloužil své bezbodové čekání v novém ročníku na tři zápasy v kuse. Klíčovou osobou pro nynější úspěch NEC se stal především Magnus Mattsson, autor dvou gólů a jedné asistence.

Kdo ví, jakým směrem by se tohle utkání upínalo, kdyby ve 14. minutě svou šanci proměnil Kramer. Hostující útočník dostal zprava na zadní tyčku ideální přihrávku od Lelievelda, jenže pak z bezprostřední blízkosti nedokázal prostřelit brankáře Cillessena. A naopak ve 23. minutě přišel na řadu první přesný zásah duelu na druhé straně. Hansen na levé straně dobře zakombinoval s Verdonkem, u bližší brankové konstrukce se následně nacházel Mattsson, a ten nadvakrát dopravil balón za brankovou čáru.

V 57. minutě se pokoušel Waalwijk vyrovnat, avšak Kramerův kolega z útoku Min se rovněž nepotkal s povedenou koncovkou a hlavou orazítkoval pouze břevno. Jinak Nijmegen držel otěže zápasu ve svých rukou a v závěru klání své vítězství napevno stvrdil. V 90. minutě si zapsal na své konto svůj druhý gól Mattsson, jenž vyhrál souboj s poněkud nešikovně bránícím Margaretem, a byť poté napoprvé ještě gólmana Vaessena nepřelstil, napodruhé už ano. Třetí brankovou tečku za střetnutím ještě udělal v páté minutě nastavení druhé půle Róber, jenž chytrým obloučkem přes Vaessena zužitkoval pobídku od Mattssona.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele