základní část, 6. kolo
23.09.2023 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Utrechtu (© AFP)

Utrecht popáté v sezóně selhal, v Nijmegenu totiž prohrál o tři góly

Utrecht se v této sezóně nebývale trápí a nyní si na konto připsal již pátou porážku ze šesti případů, jelikož se na půdě nevyzpytatelného Nijmegenu gólově neprosadil a naopak hned třikrát inkasoval. Naopak NEC po nedávném debaklu v Eindhovenu s místním PSV (0:4) zabralo a zaznamenalo své druhé vítězství, se sedmi body se rázem vyhouplo na deváté místo tabulky. Hosté naopak klesli na šestnáctou barážovou příčku se třemi body.

Utrecht těsně před reprezentační přestávkou přivedl nového trenéra Rona Janse a po úspěšné premiéře v Almelu s Heraclesem (3:1) se zdálo, že se blýská na lepší časy, jenomže po tomto střetnutí je jasné, že Utrecht rozhodně má na čem pracovat. Úvodní půlhodina tohoto duelu nic zásadního nepřinesla a oba soupeři spíše zvolili úspornější tempo, nicméně vše se změnilo ve 31. minutě po úvodní trefě Dirka Propera.

Teprve jednadvacetiletý záložník poslal NEC do vedení po dlouhém přímém volném kopu od středového kruhu a následné hlavičce před branku, z deseti metrů pak nekompromisně zakroutil svůj volej přímo k bližší konstrukci. Neuběhly ani další tři minuty a domácí přidali druhý uklidňující gól, jelikož dánský špílmachr Magnus Mattssonn se po centru z levého křídla a akrobatické hlavičce Van Rooije zjevil zcela sám u levé tyče a zblízka odkrytou branku neminul.

Utrecht vlétl do druhého dějství s mnohem větší aktivitou, jenomže po pár minutách přihlížel třetí rozhodující brance ve své síti. Unikajícího Róbera totiž nedovoleně zastavil ve vlastní šestnáctce bránící Van der Maarel a rozhodčí Higler nařídil po přezkoumání videozáznamu pokutový kop. K němu se postavil nestárnoucí kanonýr Bas Dost, jenž odehrál celou minulou sezónu právě v Utrechtu, a s velkým přehledem zamířil doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele