základní část, 18. kolo
20.01.2024 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Goffertstadion (© AFP)

NEC si poradilo s oslabeným Twente a znovu tedy prokázalo skvělou formu

Nijmegenu se na začátku tohoto ročníku příliš nedařilo a spíše se pohyboval v dolních patrech Eredivisie, ovšem od začátku prosince výrazně zabral a výtečné rozpoložení si přenesl i do nového kalendářního roku. Teď po těsném skalpu favorizovaného Twente (1:0) zaznamenal už své páté vítězství z posledních šesti střetnutí a tabulkou se momentálně vyhoupl na parádní šestou příčku se ziskem pětadvaceti bodů.

Celek z Enschede naopak nenavázal na týden starý úspěch s Alkmaarem (2:1) a v letošním ročníku zaznamenal teprve svou třetí prohru, se sedmatřiceti body mu náleží třetí příčka s dvoubodovým mankem na druhý Feyenoord. První poločas se spíše nesl v opatrnějším duchu a za celých pětačtyřicet minut stojí za zmínku jen větší šance domácího Ogawy, jenž z dobré pozice minul levou tyč o několik decimetrů.

Rozhodující okamžik tohoto sobotního utkání nastal čtyři minuty po změně stran. O překvapivé výhře NEC rozhodl šestadvacetiletý obránce Calvin Verdonk, který se postavil k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů a jeho fenomenální projektil zapadl přesně do levé šibenice kolem marně se natahujícího brankáře Unnerstalla. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga si ještě více zkomplikovali svou situaci za další čtyři minuty.

Zkušený obránce Max Bruns si totiž hodně nevybíravým způsobem vyšlápl na kotník Hansena, a i když mu rozhodčí Van den Kerkhof nejprve udělil jen žlutou kartu, tak po přezkoumání videozáznamu své rozhodnutí změnil a přímo vytáhl kartu červenou. Hosté se v početní výhodě až do závěrečného hvizdu k ničemu nedostali, naopak hned několikrát je podržel výtečný Unnerstall a porážka o jediný gól tak pro ně nakonec je celkem milosrdná.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele