základní část, 9. kolo
21.10.2023 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Nijmegenu (© NEC Nijmegen)

Oslabený Nijmegen nakonec remizoval s nováčkem z Almere

Nováček z Almere získal v úvodních šesti zápasech jediný bod, ovšem od konce září se dostal do vynikající formy a nyní dokázal bodovat již potřetí za sebou. Po dvou předchozích výhrách si teď odvezl cennou remízu z Nijmegenu, i když neudržel vedení z první půle a závěrečných dvacet minut dohrával v početní výhodě. Na druhou stranu i tak může být relativně spokojen, protože se posunul na třinácté místo se ziskem osmi bodů.

NEC naopak nevyhrálo už potřetí v řadě a na konto si připsalo druhý nerozhodný výsledek 1:1, s devíti body se momentálně nachází na desáté pozici. Úvod duelu probíhal ve velmi opatrném duchu. K prvnímu vážnějšímu ohrožení došlo krátce po dvaceti odehraných minutách, jenomže tečovaná střela Magnuse Mattssona minula levou tyč o několik decimetrů. Hosté z ničeho nic prorazili zhruba deset minut před přestávkou.

Prosadit se dokázal Yann Kitala, jenž si po přímém volném kopu Koopmeinerse z pravého křídla udělal místo hned mezi třemi bránícími protihráči a přesně umístěnou hlavičkou pokořil marně se natahujícího gólmana Roefse. Domácí s přibývajícím časem zvyšovali obrátky a kýženého vyrovnání se dočkali v polovině druhé poločasu, jelikož agilní Mattsson si po famózní narážečce Dosta seběhl do středu pokutového území a zcela osamocen uklidil balón do bližšího spodního růžku.

Nijmegen si zkomplikoval svou situaci v 73. minutě, neboť byl po druhé žluté kartě vyloučen dvaadvacetiletý obránce Bart van Rooij za evidentní přistrčení Manela Roya ve slibně se rozvíjející akci. Početní výhoda Almere sice nebyla na trávníku příliš znát, i přesto mohl mírný outsider rozhodnout ve druhé minutě nastavení, neboť razantní hlavičku střídajícího Hansena zneškodnil až brilantní Roefs.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele