základní část, 14. kolo
02.12.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta si díky trefě Kitolana veze všechny body z Almela

Heracles se uplynulý víkend blýsklo až nečekaně vysokou výhrou v nováčkovském souboji na půdě Almere (5:0) a teď chtělo před vlastními fanoušky zaskočit ambiciózní Spartu, jenže v ofenzívě nebylo produktivní a po obdržené trefě krátce po odehrané hodině nakonec prohrálo s rotterdamským favoritem nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce Eredivisie tak kleslo na dvanáctou pozici s patnácti body, Sparta si naopak s jednadvaceti body upevnila šesté místo.

Tento sobotní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, v prvním poločase byl přeci jen o něco aktivnější domácí celek. Ten si v závěrečné čtvrthodině dokonce vytvořil dvě solidní možnosti, avšak tvrdý projektil Limbombeho skvěle zlikvidoval připravený gólman Olij a o pár minut později pálil Roosken po elegantním přistrčení De Keersmaeckera o pár decimetrů vedle levé tyče.

Svěřenci trenéra Johna Lammerse se snažili dostat do kýženého vedení také po změně stran, ale v 58. minutě promarnili další velkou šanci, jelikož aktivní Limbombe z bezprostřední blízkosti opět nevyzrál na výtečného Olije. A tak mírně favorizovaní hosté z ničeho nic udeřili za další čtyři minuty. O jejich tříbodovém úspěchu rozhodl dvaadvacetiletý norský záložník Joshua Kitolano, který po zpětné přihrávce Van der Kusta vůbec na nic nečekal a z deseti metrů zakroutil míč do pravého dolního růžku.

Domácí si pak až do závěrečného hvizdu nic nebezpečného nevypracovali a naopak v nastaveném čase mohli inkasovat podruhé, nicméně Jonathan de Guzman byl na poslední chvíli zablokován a následnou dorážku Warmerdama zneškodnil brankář Brouwer.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele