základní část, 2. kolo
18.08.2023 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles otočilo vývoj s Nijmegenem a slaví první výhru

NEC podruhé za sebou nedokázalo dotáhnout do úspěšného konce nadějně rozehraný zápas a po překvapivé porážce s Exclesiorem v divokém poměru 3:4 nebodovalo ani na půdě nováčka z Almela, protože i přes jednobrankové vedení prohrálo 1:2. Heracles strávilo ve druhé lize pouhý jeden rok a nyní se po svém bleskovém návratu může radovat z prvního důležitého vítězství, které zařídil zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem Anas Ouahim.

Domácí se po roční odmlce poprvé představili v Eredivisii před zaplněnými tribunami, nicméně také hostujících příznivců bylo více než dost a na stadionu Erve Asito proto panovala skvělá atmosféra. Úvodní dvacetiminutovka probíhala ve velmi opatrném duchu, svěřenci trenéra Rogiera Meijera se z ničeho nic dostali do vedení v polovině úvodního dějství.

Skóre otevřel japonský forvard Koki Ogawa, jenž po přihrávce Dirka Propera zamířil z hranice šestnáctky přímo do bližšího spodního růžku kolem dívajícího se brankáře Brouwera. Heracles se v následujícím průběhu tlačilo za vyrovnáním, ale dlouho se k ničemu nedostávalo. Teprve v nastaveném čase první půle nejprve hlavičkoval Sonnenberg o decimetry vedle pravé tyče a pak těsně netrefil prostor tří tyčí ani Willems svou bombou ze střední distance.

Výběr vedený novým koučem Johnem Lammersem byl po změně stran aktivnější a kýženého vyrovnání se dočkal krátce po odehrané hodině. Prosadit se dokázal Emil Hansson, když se u levého rohu brankového území zbavil bránícího Hansena a z pěti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Nijmegen rozhodl o svém úspěchu o třináct minut později, jelikož Ouahim po rohovém kopu napřáhl z dvaadvaceti metrů a jeho rána zaplachtila k protější konstrukci do protipohybu gólmana Cillessena.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele