základní část, 18. kolo
20.01.2024 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Erwin van de Looi (© AFP)

Volendam bodoval v Almelu a prozatím opustil poslední příčku Eredivisie

Nováček letošní sezóny Heracles nedokázal navázat na úspěšný vstup do nového roku ve Waalwijku (2:1) a tentokráte pouze remizoval po výsledku 1:1 s jedním z hlavních adeptů na sestup Volendamem. Hosté naopak alespoň částečně odčinili týden starou porážku s jiným nováčkem z Almere (0:1) a s dvanácti body se minimálně do zítra posunuli na předposlední sedmnáctou pozici o skóre před Vitesse.

Domácí celek velmi brzy prohrával, avšak zhruba dvacet minut po změně stran srovnal krok a s devatenácti body mu náleží čtrnácté místo. Svěřenci trenéra Regillia Simonse zahájili tento sobotní duel naprosto fantasticky a již po necelých osmi odehraných minutách překvapivě vedli. Na stadionu Polman se dokázal prosadit stále teprve devatenáctiletý útočník Lequincio Zeefuik, jenž si po rohovém kopu Oulda-Chikha z pravé strany udělal dostatek místa k hlavičce a z osmi metrů prudce zavěsil přímo do bližší šibenice.

Výběr vedený koučem Johnem Lammersem se však postupně dostával do tempa a v závěrečné desetiminutovce první půle hned dvakrát zahrozil. Nejprve byl na poslední chvíli zablokován dorážející Wieckhoff, o pár minut později se vytáhl brankář Backhaus proti ráně Bruijna ze střední vzdálenosti. Volendam po změně stran plnil do puntíku svůj taktický plán a svého protivníka k ničemu nepouštěl, ovšem v 64. minutě z ničeho nic kapituloval.

O vyrovnání se totiž postaral střídající forvard Jizz Hornkamp, který po skvělé práci Rooskena na levém křídle a následné finální přihrávce před branku zamířil ve skluzu přesně do pravého dolního růžku poloprázdné branky. Mírný favorit ve zbytku zápasu tlačil a vytvořil si několik slibných možností, nicméně i kvůli vynikajícím zákrokům Backhause je neproměnil, a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele