základní část, 21. kolo
11.02.2024 12:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Go Ahead Eagles (© AFP)

Go Ahead po neproměněné penaltě z úvodu zápasu zachraňoval bod se Zwolle

Zwolle opět prokázalo solidní formu z poslední doby, nicméně po závěrečném hvizdu nakonec odcházelo z trávníku zklamáno. Hned v úvodu zápasu přežilo nepoměněný pokutový kop favorizovaného soupeře z Deventeru a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem překvapivě vedlo. Go Ahead však postupem času zvyšoval svůj tlak a kýženého vyrovnání se přeci jen dočkal v deváté nastavené minutě, kdy na druhý pokus při penaltě nezaváhal.

Domácí zahájili tento nedělní duel aktivněji a hned po šesti odehraných minutách se postarali o první zajímavý moment. Brankář Schendelaar totiž naprosto evidentně podrazil rozběhnutého norského forvarda Olivera Edvardsena a rozhodčí Higler neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu. K němu se však vzápětí postavil švédský jmenovec Victor Edvardsen a v důležitý okamžik selhal, protože jeho nepříliš razantní pokus směřující k levé tyči vyrazil famózní gólman De Lange do strany.

Hosté od tohoto okamžiku ožili a přesně v polovině úvodního dějství rozvlnil síť pozdější střelec Lennart Thy, tato jeho trefa ale ještě nebyla uznána kvůli velmi těsnému ofsajdu. Po změně stran se delší dobu zdálo, že se oba celky spokojí s nerozhodným bezbrankovým výsledkem, nicméně v 77. minutě udeřil právě německý forvard Thy. Ten vsítil již svou devátou branku tohoto ligového ročníku po obrovském nedorozumění Kuiperse s Linthorstem a své krátké sólo zakončil ukázkovým lobem do protějšího spodního růžku.

Go Ahead pak marně dobýval dobře organizovanou defenzivu PEC, a když to vypadalo, že bude odcházet z trávníku poražen, tak ve vlastní šestnáctce zasáhl míč loktem hostující Kersten a po přezkoumání videorozhodčím tentokráte nezaváhal na penaltového puntíku Mats Deijl, který s přehledem zavěsil k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele