základní část, 15. kolo
10.12.2023 12:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Fanoušci Utrechtu (© AFP)

Utrecht potvrdil skvělou formu a z Deventeru si odváží všechny tři body

Utrecht se po osmi odehraných duelech nacházel na samém dně Eredivisie s pouhými třemi body, ovšem po příchodu nového trenéra Rona Janse se začal postupně zlepšovat a aktuálně se nachází ve vynikajícím rozpoložení. V neděli zavítal na půdu ambiciózního Go Ahead, kde předvedl parádní defenzivní výkon, a díky dvěma vstřeleným brankám v úvodní půlhodině zvítězil hladce po výsledku 2:0.

FC tak neprohrálo v nejvyšší nizozemské soutěži již posedmé za sebou a z toho potřetí bodovalo naplno, se šestnácti body se proto vyhouplo na třinácté místo Eredivisie. Domácí celek naopak prochází mírnou krizí, po druhé porážce v řadě se propadl na šestou pozici s dvaadvaceti body. Hosté zahájili tento duel s velkým nasazením a do vedení se dostali ze své první vážnější akce po deseti odehraných minutách.

Prosadit se dokázal třiadvacetiletý dánský záložník Victor Jensen, jenž si po skvělé práci Boussaida na pravém křídle a následné zpětné nahrávce seběhl před hranici brankového území a nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě. Krátce po odehrané čtvrthodině se postavil k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů Bozdoğan, ale jeho dalekonosný projektil minul bližší šibenici o několik decimetrů.

Hosté pokračovali v tlaku i nadále a druhou uklidňující trefu přidali ve 28. minutě. Tentokráte měl přesnou mušku Bart Ramselaar, když po ráně ze střední distance stál ve správnou chvíli na správném místě a z dvanácti metrů chladnokrevně uklidil balón přímo pod břevno. Domácí tápali i v následujícím průběhu a jedinou gólovou možnost si vypracovali šest minut po změně stran, jenže když Deijl trestuhodně nepřekonal řeckého gólmana Barkase přízemním pokusem, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele