základní část, 14. kolo
03.12.2023 14:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Twente (© AFP)

Twente zaskočilo Go Ahead a po skvěle zvládnutém prvním poločase zvítězilo o dva góly

Celek z Enschede se i v tomto ročníku řadí mezi hlavní kandidáty na nejvyšší umístění a teď i přes horší výkony v posledních týdnech zabral na půdě konkurenčního Go Ahead, když hlavně díky dvěma trefám v úvodních pětadvaceti minutách zvítězil 3:1. Po tomto nedělnímu úspěchu si v tabulce upevnil čtvrté místo se třiceti body a právě před pátým rivalem z Deventeru si vytvořil solidní osmibodový náskok, za třetím AZ navíc zaostává jen vinou horšího skóre.

Twente zahájilo toto utkání naprosto fantasticky a již po třiatřiceti odehraných sekundách nečekaně vedlo. Hned z první akce zápasu totiž skóroval Manfred Ugalde, který využil vynikajícího pasu Sema Steijna z pravého křídla a zcela osamocen zamířil hlavou k levé tyči do protipohybu naprosto bezmocného brankáře De Langeho. Hosté byli touto brankou evidentně povzbuzeni a svůj náskok dokázali pojistit ve 24. minutě.

Tentokráte se prosadil nesmírně agilní Steijn, jenž se po dlouhém pasu z vlastní poloviny a trochu šťastném sklepnutí hrudí v podání Ugaldeho zjevil na pravé straně šestnáctky a nikým nehlídán propálil domácího strážce přízemní ranou z osmi metrů. Svěřenci trenéra Reného Hakeho pak sice srovnali krok a častěji se nacházeli na útočné polovině, nicméně dlouho se k ničemu nedostávali.

Avšak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přeci jen vykřesali naději na bodový zisk, jelikož dvaadvacetiletý střídající záložník Enric Llansana se opřel do odraženého balónu z osmnácti metrů a jeho nezištný volej zapadl přesně do levého spodního růžku. Jenomže neuběhlo ani dalších pět minut a hostům vrátil rozhodující dvoubrankový náskok nově příchozí marocký záložník Younes Taha pohotovým lobem zblízka po vynikající kolmici Rotse.

V dresu Twente znovu nastoupil od samého začátku český reprezentant Michal Sadílek a tradičně odehrál devadesát minut.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele