základní část, 15. kolo
10.12.2023 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fortuna rozhodla vyrovnaný zápas s Waalwijkem až v závěru a poskočila do horní poloviny tabulky

Oba protivníci se v tomto ročníku Eredivise chtějí hlavně zachránit a rádi by se nacházeli v klidném středu tabulky, po nedělním vzájemném utkání 15. kola má ke splnění tohoto cíle o něco blíže celek ze Sittardu. Fortuna totiž po nesmírně vyrovnaném průběhu nakonec přehrála konkurenční Waalwijk díky pozdní trefě Tijjaniho Noslina a v Eredivisii poskočila na velmi solidní deváté místo s devatenácti body.

RKC naopak prohloubilo svou současnou krizi a po druhé porážce v řadě kleslo až na nelichotivou patnáctou příčku se třinácti body. Domácí měli od samého začátku mírně navrch a do důležitého vedení se mohli dostat přesně po odehrané čtvrthodině, ale pozdější hrdina Noslin hlavičkoval o pár decimetrů nad břevno. Vzápětí napřáhl ze střední distance Sierhuis, jenže i on mířil o kousek nad horní tyčku.

Fortuna byla aktivnější i v následujícím průběhu a další šanci si vypracovala zhruba deset minut před přestávkou, avšak ani zakončující Guth neměl přesnou mušku. Waalwijk pak přeci jen trochu srovnal krok a poprvé se ozval v 53. minutě, nicméně po rohovém kopu Stevanoviče hlavičkoval příliš vysoko Kramer.

Ve zbývajícím průběhu se zdálo, že se už výsledek měnit nebude, ovšem v 87. minutě převrhl misky vah na stranu mírného favorita čtyřiadvacetiletý útočník Noslin. Ten si totiž po centru z levého křídla a zpětné nahrávce kapitána Iva Pinta seběhl do brankového území soupeře a zcela osamocen nekompromisně rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele