základní část, 12. kolo
10.11.2023 20:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Rodrigo Guth (© AFP)

Fortuna o fantastickém prvním poločase rozdrtila Heracles 4:1

Fortuna se necelé dva měsíce nebývale trápila a v předchozích šesti ligových zápasech vybojovala jediný bod, ovšem nyní v páteční předehrávce 12. kola Eredivisie ukázala po delší době svou sílu a díky čtyřem vstřeleným trefám během úvodních čtyřiceti minut zvítězila vysoko 4:1. Hosté naopak prohloubili své trápení o po minulém debaklu s PSV (0:6) celkově prohráli už počtvrté za sebou.

Domácí tým se tak díky důležitému tříbodovému zisku vyhoupl na devátou příčku se třinácti body, nováček z Almela má na kontě o jeden bod méně a propadl se na jedenáctou pozici. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse začali s velkým elánem a hned první vážnější akci po necelých šesti odehraných minutách přetavili ve vedení. Prosadit se dokázal Rodrigo Guth, jenž si po rohovém kopu nakrátko a finálním pasu Alena Haliloviče z levé strany naskočil mezi několik protihráčů a prudkou hlavičkou ze tří metrů chladnokrevně rozvlnil síť.

Klub ze Sittardu pak trpělivě čekal na svou další šanci a ta přišla přesně po pětadvaceti minutách hry. Jeho vedení dokázal navýšit teprve devatenáctiletý belgický mladíček Milan Robberechts, neboť se po propadlém centru z půlícího kruhu a prodloužené hlavičce Kaje Sierhuise zjevil sám před brankářem Brouwerem a pohotovým dloubákem zblízka ho nekompromisně obstřelil.

Fortuna definitivně rozhodla o svém úspěchu za dalších sedm minut, když skóroval aktivní Halilovič razantní dorážku z hranice brankového území do bližší šibenice a ve 40. minutě měl přesnou mušku také Sierhuis, jelikož díky skvělému centru Iñiga Córdoby prudce hlavičkoval z pěti metrů pod břevno nad plachtícího Brouwera - 4:0. Po změně stran se duel spíše dohrával, Heracles se alespoň dočkalo čestného úspěchu v 89. minutě po netradiční teči kolenem v podání Maria Engelse doprostřed poloprázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele